Haos u Turskoj: Fenerbahce prijeti izlaskom iz prve lige, traže se i ostavke u savezu

1
Radiosarajevo.ba
Haos u Turskoj: Fenerbahce prijeti izlaskom iz prve lige, traže se i ostavke u savezu
Foto: EPA - EFE / Nemile scene nakon meča Trabzonspor-Fenerbahce

Hoće li Fenerbahçe napustiti tursku Süper Ligu? To je pitanje aktualno od 17. marta nakon kaosa koji se dogodio na gostovanju kod Trabzonspora kada su domaći navijači utrčali na travnjak i fizički napali igrače Fenera.

Stradali su tada neki igrači, između ostalih i Dominik Livaković, a bilo je i onih poput Brighta Osayi-Samuela koji su žestoku uzvratili napadačima te postali idoli navijača koji traže da Fenerbahçe napusti elitni turski nogometni rang.

O tome se pričalo posljednjih dana, a danas su turski mediji donijeli da će konačna odluka biti donesena sutra, 2. aprila, kada se sastaje izvanredna skupština kluba koja će odlučiti o sudbini nastavka turskog prvenstva.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Dok se čeka odluka članova Fenerbahçea, reagirali su i iz Trabzonspora koji su ljuti što se ne raspravlja o igračima Fenera koji su fizički napali njihove navijače. Doduše, to je bila samoobrana, ali u Trabzonu očigledno smatraju da to nije važno.

"Prijave koje je Turska nogometna federacija podnijela Disciplinskom odboru za profesionalni nogomet su dokaz da je strah, pritisak i nedostatak osjećaja srama nestao što je vrhunac nemorala. TFF, ignorirajući napad na naše navijače od strane dvojice igrača Fenerbahçea, Osayi Samuela i Jaydena Oosterwoldea koji se dogodio pred očima milijuna ljudi; te igrače nije uputila Disciplinskom odboru zbog tog čina, već zbog ‘sudjelovanja u tučnjavi‘, što im je osiguralo manje kazne.

Osim toga, TFF je odlučio da nema potrebe za upućivanjem Merta Müldüra i Michyja Batshuayija, koji su naše navijače udarali nogom, Disciplinskom odboru.

Time je poslana jasna poruka da se profesionalnom igraču dopušta nasilje na terenu te se time legitimizira i potiče nasilje u Turskoj", stoji između ostalog u saopštenju Trabzonspora u kojem se traže ostavke čelnih ljudi turskog nogometa, pišu Sportske

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije