Predsjednik Fenerbahcea nakon napada na njegove igrače najavio istupanje iz turske Superlige

1
Radiosarajevo.ba
Predsjednik Fenerbahcea nakon napada na njegove igrače najavio istupanje iz turske Superlige
Foto: EPA / Napad na igrače Fenerbahcea

Fenerbahce će razmotriti povlačenje iz turskog najvišeg ranga nakon što su neki od njihovih igrača napadnuti od navijača Trabzonspora nakon njihove pobjede u gostima, saopštio je superligaški klub u ponedjeljak, 18. marta.

Navijači Trabzonspora su upali na teren i potukli se s osiguranjem i igračima Fenerbahcea nakon što je njihov tim izgubio rezultatom 3-2 u nedjelju, 17. marta, u najnovijem incidentu u ligi koja je ove sezone obilježena kontroverzama.

Fenerbahce će održati Vanrednu opću skupštinu 2. aprila, odlučio je Upravni odbor u ponedjeljak, 18. marta..

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Izetbegović pisao ministrima vanjskih poslova: 'U normalnom svijetu za ovo ne bi bilo potrebe'

Na dnevnom redu su ocjena mjera koje treba poduzeti nakon incidenta "uključujući povlačenje našeg fudbalskog tima iz Super Lige", navodi se u saopćenju kluba, javlja Reuters.

Predsjednik Fenerbahcea Ali Koc podnio je ostavku za pozicije predsjednika Udruženja klubova i poslao poruku koja je odjeknula Turskom.

"Dao sam ostavku na poziciju presjednika Udruženja klubova. Od sada će Fenerbahce sam odlučivati o svojoj sudbini. Od danas prekidamo veze. Ako treba otići ćemo u niži rang. Kada donesete ovakvu odluku izbacivanje u niži rang je odmah u opticaju. Bolje je umrijeti jedan dan, nego umirati svaki dan. Ako treba igrat ćemo sezonu i otići", kazao je Koc.

Podsjetimo, Fenerbahce se nalazi na drugom mjestu na tabeli sa 79 bodova, dva boda iza Galatasaraya i 30 bodova ispred trećeplasiranog Trabzonspora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije