Faruk Hadžibegić reagovao na žestoke kritike: 'Kako da se osjećam? Nisam oka sklopio...'

11
Radiosarajevo.ba
Faruk Hadžibegić reagovao na žestoke kritike: 'Kako da se osjećam? Nisam oka sklopio...'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Faruk Hadžibegić

Bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić se našao na udaru kritika zato što je prisustvovao 'danu fudbala RS', koji se obilježio 14. marta.

U razgovoru za portal Reprezentacija.ba, Faruk Hadžibegić se osvrnuo na kritike koje je dobio od BH Fanaticosa, najvatrenijih navijača reprezentacija Bosne i Hercegovine. 

"Kako se osjećam? Jako me pogodilo sve to i neugodno iznenadilo. Oka nisam sklopio. Mislim da sam pogrešna adresa za bilo kakve napade, pored mene i Bake (Blaž Slišković, op.a) bilo je još najmanje 10-15 osoba koje niko ne spominje.

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"

Nemam nijednu odgovornost što je naša država uređena kako je uređena. Znate li koliko ljudi iz Federacije ima firme u RS i rade svoj posao? I obratno. Pa, mi smo sportski ljudi", rekao je Hadžibegić. 

"Boli me što neko može dovesti u pitanje uopšte moj integritet kao građana Bosne i Hercegovine. Ne mogu to da shvatim. Ne bavim se ničim drugim osim sportom i fudbalom. Nagrada 'Miljan Miljanić' koju sam dobio je upravo za rezultate ostvarene u fudbalu, a ne… Ako neko treba da dobija priznanja, to sam ja, bio sam uz bh. fudbal kada smo se borili da nas Evropa primi nazad nakon sankcija i onda sada čitam da sam ovo, da sam ono", dodao je Hadžibegić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije