Koševo će biti prazno: Evo gdje možete gledati 141. sarajevski derbi

0
Radiosarajevo.ba
Koševo će biti prazno: Evo gdje možete gledati 141. sarajevski derbi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S ranijih susreta Sarajeva i Željezničara

Praznik fudbala u  glavnom gradu Bosne i Hercegovine predstavlja duel vječitih rivala - FK Sarajevo i FK Željezničar.

Nažalost, večerašnji sarajevski derbi odigrat će se pred praznim tribinama na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Stari rivali odigrat će zaostalu utakmicu 9. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Željezničara. Meč dvije vodeće ekipe na tabeli, 141. sarajevski derbi, odigrat će se u neobičnim uslovima – pred praznim tribinama. 

Zanimljivo da je sarajevski derbi već jednom odigran u takvom ambijentu, prije 10 godina, kada je Sarajevo kažnjeno zabranom prisustva gledalaca zbog navijačkih nereda u Širokom Brijegu. 

U svakom slučaju, navijači jedva čekaju početak meča.

Utakmica između Sarajeva i Željezničara igra se večeras s početkom od 18:30 sati sati uz direktan prenos na Areni Sport.

Glavni sudija je Irfan Peljto, a pomoćnici su Davor Beljo i Amer Macić.

Na Koševu se očekuje zanimljiva utakmica. Sarajevo je u seriji od osam uzastopnih pobjeda, dok Željezničar briljira u gostima, gdje su "Plavi" u 5 utakmica zabilježili četiri pobjede i jedan remi. 

Sarajevo je trenutno lider sa četiri boda prednosti i eventualnom pobjedom bi steklo veliku prednost u pohodu na odbranu dvostruke titule prvaka BiH.

Željezničar i Sarajevo odigrali su do sada 140 utakmica. Željezničar je ostvario 45 pobjeda, 53 puta bilo je neriješeno dok je Sarajevo slavilo na 42 utakmice. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije