Europska takmičenja: Sevilla gostuje u Torinu, susret 'povrijeđenih' u Rimu

0
Radiosarajevo.ba
Europska takmičenja: Sevilla gostuje u Torinu, susret 'povrijeđenih' u Rimu
Foto: EPA / Juventus

Prvi polufinalni susreti Europske i Konferencijske lige igraju se večeras od 21 sat.

U polufinalnim susretima Europske lige sastat će se Juventus i Sevilla u Torinu a u glavnom gradu Italije Rimu odigrat će se susret Rome i Bayer Leverkusena.

Najatraktivniji susret večeri zasigurno će biti odigran u Torinu gdje će na megdan sjajnom Juventusu doći, po mišljenju nogometnih stručnjaka, 'outsider' u ovom susretu Sevilla.

Gantz dao ultimatum Netanyahuu: "Gledam te u oči i kažem - imaš do 8. juna"

Gantz dao ultimatum Netanyahuu: "Gledam te u oči i kažem - imaš do 8. juna"

Nogometaši Seville je nakon izbacivanja Manchester Uniteda puna samopouzdanja dok je Juventus nakon minimalne prednosti u četvrtfinalu izbacio Sporting iz Lisabona.

U drugom polufinalu Europske lige u Rimu će se susresti Roma i Bayer Leverkusen. I jedna i druga ekipa imaju problema sa povrijeđenim igračima zbog čega će sigurno teško biti prognozirati ishod susreta.

U ekipi Rome pored povrijeđenih Diega Llorentea i Marash Kumbulle pod znakom upitnika su Stephan El Shaarawy i Chris Smalling također zbog povreda mišića. Bayer Leverkusen neće moći računati na Karima Bellarabija i već odavno povrijeđenih Andreya Luneva i Patrika Schicka. 

U okviru polufinalnih susreta Konferencijske lige u Firenzi će se sastati favorizirana ekipa Fiorentine i Basela, dok se u Londonu sastaju West Ham i AZ Alkmaar.

Svi večerašnji susreti europskih nogometnih takmičenja igraju se od 21 sat, a uživo ih možete pratiti na kanalima Arena Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije