Europska takmičenja: Manchester United prokockao prednost, Juventus teškom mukom protiv Sportinga

0
N. Ž.
Europska takmičenja: Manchester United prokockao prednost, Juventus teškom mukom protiv Sportinga
FOTO: AA / Duel Juventus-Sporting

Odigrano je osam mečeva u Europa ligi i Konferencijskoj ligi, a noć je obilježio povratak Seville protiv Manchester Uniteda s deficita od dva gola do vrijednog remija. 

Manchester United je na domaćem terenu vodio 2:0, ali je na kraju Sevilla došla do izjednačenja. U drugom najzanimljivijem meču večeri, Juventus je golom u drugom poluvremenu dao sebi prednost pred revanš protiv Sportinga. 

Marcel Sabitzer je obilježio prvo poluvrijeme. Iako nije poznat po tome, austrijski fudbaler je postigao dva pogotka u prvom poluvremenu i dao Crvenim Đavolima odličnu prednost na pauzi.

CIK donio odluku: Evo u kojim općinama u BiH će biti uvedeni skeneri za lokalne izbore

CIK donio odluku: Evo u kojim općinama u BiH će biti uvedeni skeneri za lokalne izbore

Sabitzer je zabijao u 14. i 21. minuti, a asistencije su upisali Bruno Fernandes i Antony Martial

Ipak, Manchester United je ovo prokockao, i to autogolovima. Tyrell MalaciaHarry Maguire su u 84. i 92. minuti 'izjednačili' susret i tako nas čeka jako zanimljiv revanš u Andaluziji. 

Juventus se propisno namučio protiv Sportinga. Ovo je bila egal utakmica, gdje se čak može reći i da su Portugalci trebali doći do pogotka. 

Na kraju je razliku napravio Federico Gatti. Štoper Juventusa se najbolje snašao nakon kornera za torinsku ekipu i dao Staroj dami prednost pred revanš susret u Portugalu. 

U ostalim utakmicama, rezultati su bili: Bayer Leverkusen-USG 1:1, Anderlecht-AZ Alkmaar 2:0, Basel-Nice 2:2, te Lech Poznan-Fiorentina 1:4

U ranijim susretima, West Ham i Gent su remizirali (1:1), dok je Feyenoord pobijedio Romu (1:0). Bosanskohercegovački reprezentativac Benjamin Tahirović je meč proveo na klupi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije