Europska takmičenja: Juventus rutinski protiv Freiburga, dominacija Feyenoorda

0
S. P. M.
Europska takmičenja: Juventus rutinski protiv Freiburga, dominacija Feyenoorda
Foto: EPA-EFE / Real Betis vs Manchester United

Završeni su prvi susreti Europske lige i Konferencijske lige.

U sklopu Europa lige Manchester United izborio pobjedu protiv Real Betisa u gostima 1:0. Juventus je nadjačao njemački Freiburg, 2:0, na stadionu Benito Villamarin. Feyenoord je izdominirao nad Shakhtar Donetskom, 7:0.

Juventus, United, Sevilla i Feyenoord su izborili plasman u četvrtfinale Europa lige, a Lech Poznan i Fiorentina u četvrtfinale Konferencijske lige zajedno sa Gentom koji je jučer izborio plasman protiv Istanbul Basaksehira.

Je li otvoren put za imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH?

Je li otvoren put za imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH?

Real Betis - Manchester United 0:1 (1:5)

Facundo Pellistri je požutio u 29. minuti nakon prekšaja nad Guido Rodriguezom. Pellistri u drugoj minuti sudijske nadoknade pogađa stativu Betisa. Na poluvrijeme su otišli bez golova.

Marcus Rashford šutira izvan boksa i zabija u 56. minuti. United je imao veliku prednost iz prve utakmice, nije bilo potrebe za još golova.

Freiburg - Juventus 0:2 (0:3)

Sudija je u 27. minuti poništio gol Dušana Vlahovića zbog offsidea. Manuel Gulde igra rukom u boksu u 44. minuti, drugi žuti karton za njeg, sudija ga šalje van igre i dosuđuje penal za Italijane. Vlahović je precizan s jedanaesterca.

Vlahović je u 57. požutio zbog gubljenja vremena. Federico Chiesa u petoj minuti nadoknade zabija i drugi gol. Juventus šalje Nijemce kući.

Fenerbahce - Sevilla 1:0 (1:2)

Igranje rukom Alexa Tellesa u 41. minuti, penal za Turski klub. Enner Valencia šalje loptu u gol.

Fenerbahce nije uspio doći do ključnog drugog gola, ide dalje Sevilla iako su pobijedili Turci.

Feyenoord - Shakhtar Donetsk 7:1 (8:2)

Santiago Gimenez je pogodio u 9 minuti za vodstvo Nizozemaca. Orkun Kokcu zabija drugi gol u 24. za 2:0. Nakon igranja rukom Yukhyma Konoplia, dosuđen je penal za Feyenoord u 38. minuti, Kokcu je precizan.

I u drugom poluvremenu nisu stali, Oussama Idrissi zabija četvrti gol u 49. za Nizozemce. Idrissi ne staje, u 60. minuti je opet precizan. Pet minuta kasnije na listu strijelaca se upisuje i Alireza Jahanbakhsh. U 67. minuti pogađa i Danilo. Kevin Kelsy zabija jedini gol za Ukrajince u 87. minuti. Dominacija Feyenoorda.

Djurgaarden - Lech Poznan 0:3 (0:5)

Klub iz Švedska nastavlja susret sa igračem manje u 44. minuti nakon direktnog crvenog kartona za Marcusa Danielsona. Bez golova u prvom dijelu.

Filip Marchwinski, konačno, u 77. minuti pogađa za Lech Poznan. Poljaci idu u četvrtfinale. Prva minuta sudijske nadoknade, gol Nika Kvekveskiria, te minut kasnije Michal Skoras za konačnih 0:3.

Sivasspor - Fiorentina 1:4 (1:5)

Erdogan Yesilyurt je zatresao mrežu Italijana u 35. minuti. Arthur Cabral izjednačuje u 44. minuti.

U 63. Nikola Milenković donosi vodstvo Fiorentini. Dimitris Goutas pogađa vlastitu mrežu, treći gol za Italijane. Hakan Arslan u 81. napušta teren, sudija mu je pokazao crveni karton, Sivasspor s igračem manje. Gaetano Castrovilli u 89. šutira još jedan gol. Fiorentina ide dalje.

Slovan Bratislava - Basel 2:2 (4:4)

Abdul Malik Abubakari prvi pogađa u 10. minuti, sedam minuta kasnije Juraj Kucka za 2:0 za Bratislavu.

Riccardo Calafiori u 53. minuti smanjuje deficit Basela. Zeki Amdouni u trećoj minuti zabija za izjednačenje. Trenutno se igraju produžetci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije