Europska takmičenja: Manchester United gostuje u Sevilli, Juventus brani prednost u Portugalu

0
Radiosarajevo.ba
Europska takmičenja: Manchester United gostuje u Sevilli, Juventus brani prednost u Portugalu
Foto: EPA - EFE / Fudbaleri Manchester Uniteda

Liga prvaka je dobila svoje polufinaliste, a sada je red na Europsku ligu i Konferencijsku ligu. 

Prve utakmice ovih takmičenja odigrane su prethodne sedmice, a sada se igraju revanši. Ukupno je osam mečeva, po četiri u oba takmičenja. 

Najviše pažnje svakako plijeni duel Sevilla-Manchester United. United je golovima Marcela Sabitzera imao prednost u prvom poluvremenu, ali autogolovi Tyrella Malacie i Harryja Maguirea odlučili su finalni rezultat (2:2) pred revanš meč u Španiji.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Manchester United traži svoju prvu titulu u Europi još od 2017. godine. Igraju dobro pod trenerom Erik ten Hagom, i svakako se može reći kako su oni favoriti. 

S druge strane, Sevilla igra jako lošu sezonu. Interni problemi i odlasci nekih bitnih igrača ozbiljno su poljuljali brod, te se andaluzijski tim nada spasu sezone u ovom takmičenju, koje su osvajali čak šest puta. 

U Portugalu se igra susret Sporting-JuventusStara dama brani 1:0 iz prve utakmice, a svakako da oni u meč ulaze optimistični iz više razloga. 

Naime, Juventusu će se vjerovatno vratiti oduzetih 15 bodova u Seriji A, što bi torinsku ekipu postavilo na treće, umjesto na trenutno sedmo mjesto. Ove vijesti će sigurno pozitivno uticati na ekipu pred revanš u Portugalu. 

Sporting je imao svoje šanse u prvom meču, ali ih je Federico Gatti kaznio za sve propuštene prilike svojim golom u 73. minuti prvog meča. Slično im se desilo i u domaćem prvenstvu za vikend, kada su remizirali s Aroucom iako su imali 26 šuteva tokom cijele utakmice. Oni se svakako nadaju da će realizacija biti bolja u drugoj utakmici protiv Juventusa. 

Ostale utakmice koje se igraju u Europa ligi su: Roma-Feyenoord (0:1) i USG-Bayer Leverkusen (1:1). U Konferencijskoj ligi igraju: Basel-Nice (2:2), Fiorentina-Lech (4:1), West Ham-Gent (1:1) te AZ Alkmaar-Anderlecht (2:0). 

Svi susreti u Europa ligi igraju se od 21 sat. U Konferencijskoj ligi, AZ-Anderlecht i Fiorentina-Lech igraju se od 18:45

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije