EURO 2024 | Srbija se u zadnjim sekundama spasila protiv Slovenije

2
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Srbija se u zadnjim sekundama spasila protiv Slovenije
Radiosarajevo.ba / Slavlje fudbalera Srbije nakon pogotka Jovića

Završena je prva utakmica današnjeg programa UEFA Evropskog prvenstva između reprezentacija Slovenije i Srbije.

Zadovoljniji na kraju mogu biti Srbijanci koji su u posljednjim trenucima došli do jednog boda.

Utakmica je počela sa dvije odlične prilke za Sloveniju. Najprije je Čerin u četvrtoj minuti šutirao sa distance pravo u golmana Srbije, a zatim Mlakar u osmoj minuti šutira sa desne strane, ali golman Srbije se ponovo istaknuo odbranom.

SIPA istražuje Košarkaški Savez BiH: Šta se krije iza zatvorenih vrata?

SIPA istražuje Košarkaški Savez BiH: Šta se krije iza zatvorenih vrata?

Uslijedio je potom mirniji period igre u kojem ni jedna ekipa nije ozbiljnije zaprijetila golu druge. Na narednu priliku smo čekali sve do 27. minute kada je Vlahović šutirao glavom ali Oblak brani njegov udarac. U 31. minuti vidjeli smo još jedno uzbuđenje pred golom Slovenije kada nakon kornera za Srbiju niko ne natrčava na dobar centaršut.

U 38. minuti Slovenija je imala najbolju priliku u dosadašnjem dijelu utakmice. Elšnik je najprije šutom sa 13 metara pogodio stativu, a lopta se odbija do Elšnika koji šalje loptu preko praznog gola.

U finišu prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti, Mitrović je iz velike blizine loše zahvatio loptu i pogodio je pravo u Oblaka, a minutu poslije isti igrač šutira ali je njegov udarac sa 15 metara izblokiran. To je bilo i sve što smo vidjeli u prvom dijelu utakmice.

Susret Srbije i Slovenije završen rezultatom 1:1
FOTO: AA: Susret Srbije i Slovenije završen rezultatom 1:1

Drugo poluvrijeme počelo je sa dvije velike prilike za Srbiju. Pro u 47. minuti Mitrović izlazi sam ispred Oblaka koji brani njegov udarac, a dvije minute poslije Bijol umalo da postigne autogol nakon jednog ubačaja ispred gola Slovenije.

U 58. minuti Šeško je šutirao sa 20-ak metara a golman Srbije velikim naporima spašava svoj gol. Na drugoj strani je u 65. minuti Mitrović šutirao silovito, također sa 20 metara, ali lopta odlazi preko gola.

I u 68. minuti Slovenija dolazi do vodstva. Odličnu akciju nakon kontranapada je krunisao Karničnik, asistirao mu je Elšnik i tako oduševio desetine hiljada navijača Slovenije na tribinama 'Allianz Arene'.

Srbija je zaprijetila potom u 72. minuti kada je Mitrović nakon jednog ubačaja pogodio prečku, a tri minute poslije nakon jedne gužve nakon ubačaja Tadića iz slobodnog udarca lopta odlazi pored gola.

Karničnik je u 79. minuti odlično šutirao po zemlji sa 20 metara ali lopta odlazi pored gola Srbije a u 83. minuti na sličan način pokušava Samardžić na drugoj strani, ali također i sa istim ishodom.

Kako se kraj utakmice bližio tako je i Srbija sve više atakovala na gol Slovenije ali je nedostajalo mnogo više koncentracije i kvalitete da se jedna od prilika pretvori u pogodak.

I kada je Slovenija bila na samo nekoliko sekundi od velike pobjede, Srbija dolazi do izjednačenja pogotkom Jovića iz kornera za ostanak kakvih-takvih nada za ostanak na Evropskom prvenstvu.

Srbija će u narednom kolu odmjeriti snage s Danskom, dok će Slovenija izaći na megdan Engleskoj.

Od 18:00 na rasporedu je drugi okršaj u grupi C između Danske i Engleske, a od 21:00 igra se derbi grupe B između Španije i Italije, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije