EURO 2024 | Modrić: 'Dobili smo putokaz kako igrati, vjerujem u pobjedu protiv Italije'

1
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Modrić: 'Dobili smo putokaz kako igrati, vjerujem u pobjedu protiv Italije'
Foto: EPA - EFE / Luka Modrić

U izjavi nakon remija (2:2) protiv Albanije, kapitan 'Vatrenih' je analizirao tok utakmice u Hamburgu. Modrić je pred novinarima rekao da nema objašnjenja za pad momčadi u završnici meča.

"Prvo poluvrijeme nismo bili pravi. Opet smo malo lošije ušli u utakmicu, zabili su nam taj gol i onda je bilo teško igrati", izjavio je Luka Modrić pred novinarima u katakombama stadiona u Hamburgu.

"Ali drugo poluvrijeme je selektor napravio neke promjene i to je bilo jako dobro. Do pred kraj, tih zadnjih pet do deset minuta gdje smo se iz ne znam kojeg razloga povukli i dopustili da nam stvore dvije, tri dobre prilike iz tog nereda. I na kraju nam zabiju taj gol."

Vojin Mijatović otkrio ko je glasao protiv usvajanja deklaracije u NSRS

Vojin Mijatović otkrio ko je glasao protiv usvajanja deklaracije u NSRS

Dva različita poluvremena će se podrobno analizirati, najavio je kapitan 'Vatrenih'. I dodao: "Ovo u drugom poluvremenu je putokaz, to je onako kako trebamo igrati. Drugo je poluvrijeme bilo jako dobro, do tih zadnjih pet-deset minuta. Nakon što smo zabili naš drugi gol, mi smo počeli srljati, gubiti lopte bez veze i povukli smo se", objavio je Deutsche Welle.

Modrić je rekao kako njegovi saigrači nakon toga više nisu radili presing, te su tako ostavili dosta prostora Albancima:"Tako da su nas preko kontri ili polu-kontri mogli kazniti. Na kraju su nas i kaznili tim golom", rekao je Modrić.

Preokret nakon promjena

Za preokret u drugom poluvremenu su bile ključne promjene igračkog kadra u pauzi, napomenuo je Modrić: "Pomak su sigurno donijele izmjene. Mi smo na teren izašli puno angažiranije, puno borbenije, radili smo dobar presing, nismo im dali da izađu, svaka druga lopta je bila naša i to je bila osnovna razlika."

Nakon poraza od Španjolske i osvajanja boda protiv Albanije, reprezentaciji Hrvatske za prolazak u iduću fazu natjecanja na EURO 2024 treba pobjeda. To je jedina sigurna kombinacija, smatra Luka Modrić:

"Kako sada stvari stoje, to je najvjerojatnije. Vidjet ćemo još, to ovisi od sutrašnjeg rezultata, ali mi moramo pobijediti, kako god bilo. I onda vidjeti što bi nam ta pobjeda donijela, hoće li s pobjedom i ta četiri boda biti dovoljno za prolaz u drugi krug. To je to, nemamo drugu opciju osim pobjede.

A to je i ono što vjerujem da možemo napraviti, ali samo ako budemo igrali kao što smo igrali u drugom poluvremenu. Mislim da to možemo ponoviti protiv Italije, to će biti dosta teška utakmica."

O idućem protivniku na Europskom prvenstvu u nogometu Modrić ima visoko mišljenje: "Italija je velika ekipa, imaju odličnog trenera, jako su dobro organizirani. Morat ćemo biti puno bolji, još bolji nego što smo bili danas u drugom poluvremenu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije