EURO 2024 | Rumuni osvojili grupu E, Slovačka kao trećeplasirana izborila nokaut-fazu

0
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Rumuni osvojili grupu E, Slovačka kao trećeplasirana izborila nokaut-fazu
Foto: AA / Slovačka - Rumunija

Na Europskom prvenstvu u srijedu, 26. juna, odigran je susret trećeg kola u grupi E, između Slovačke i Rumunije.

U 24. minuti nakon ubačaj sa strane loptu je glavom šutirao Ondrej Duda i tako savladao golmana Rumunije za vodstvo Slovačke od 1:0.

Rumuni su se probudili nakon primljenog gola, te su u 31. i 33. minuti prijetili golu Slovačke, ali do promjene rezultat nije došlo.

Robert Dacešin objavio novi video: 'Ovo je skriveni biser Bosne i Hercegovine'

Robert Dacešin objavio novi video: 'Ovo je skriveni biser Bosne i Hercegovine'

Iskoristili su reprezentativci Rumunije svoju priliku u u 37. minuti, kada je za njihovu reprezentaciju dosuđen jedanaesterac, a Razvan Marin ga je mirno relizovao za poravnanje rezultata. Tako je i završeno prvo poluvrijeme rezultatom 1:1.

Drugo poluvrijeme nam nije donijelo previše uzbuđenja, treba istaći da su obje ekipe imale po jednu šansu. U 61 minuti susreta Denis Dragus je primio sjajan pas, ali nije iskoristio veliku šansu u šesnaestercu. Pucao je iznad gola.

U 65. minuti susreta sjajnu akciju je završio Lukas Haraslin šutem s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla malo pored desne stative.

Rumunija je tako osvojila prvo mjesto grupe E, dok Slovačka također prolazi u osminu finala kao jedna o četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije