EURO 2024 | Dan iskupljenja i dokazivanja vrijednosti: Nakon ovih mečeva će sve biti puno jasnije

1
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Dan iskupljenja i dokazivanja vrijednosti: Nakon ovih mečeva će sve biti puno jasnije
FOTO: AA / Turska će u drugom kolu igrati protiv ekipe Portugala

Drugo kolo Europskog prvenstva nastavlja se u subotu, 22. juna, s nova tri susreta.

U 15 sati se igra prva utakmica drugog kola grupe F. Sastaju se dvije momčadi koje su poražene u prvom kolu.

Češka je povela protiv favoriziranog Portugala u prvom kolu. Ravnopravno su stajali na terenu i pitanje je kako bi se utakmica završila da nije bilo nesretnog autogola Hranaca u 69. minuti. Držali su neriješen rezultat sve do sudijske nadoknade kada je Conceicao pogodio i ostavio ih bez ijednog boda.

Općina u Sarajevu dodjeljuje jednokratnu pomoć penzionerima: Šta to znači za 5.611 domaćinstava?

Općina u Sarajevu dodjeljuje jednokratnu pomoć penzionerima: Šta to znači za 5.611 domaćinstava?

Gruzija će tražiti bodove protiv Češke, nakon što su u prvom kolu savladani od Turske sa 3:1. Nijedna od ovih ekipa nije odigrala loše prvo kolo i sigurno neće odustati od plasmana u drugi krug takmičenja, a ova utakmica im je idealna prilika da poprave skor.

Od 18 sati se igra druga utakmica grupe F u kojoj se sastaju dvije ekipe koje su slavile u prvom kolu. Turska je u fenomenalnoj utakmici savladala Gruziju i uz tri postignuta pogotka stvorila još veliki broj prilika. Ono što ih može brinuti jeste činjenica da su Gruziji dozvolili da kreira dosta prilika, a sada igraju protiv protivnika koji ima jedan od najubojitih napada na svijetu.

Portugal, uprkos pobjedi nad Češkom u prvom kolu ne može biti zadovoljan. Došli su na ovo prvenstvo kao jedan od favorita za trofej, a do sada su pokazali jako malo. Do pobjede su došli autogolom protivnika i pogotkom u 92. minuti, od strane rezerviste koji je ušao svega dva minuta ranije. Protiv Turske neće biti bitno samo ostvariti bodove, bitno će biti i odigrati utakmicu koja bi mogla podići samopouzdanje timu pred nastavak takmičenja.

Finalna utakmica dana se igra u 21 sat, kada se sastaju Rumunija i Belgija.

Ove dvije ekipe su odigrale dijametralno suprotno prvo kolo. Rumunija je do nogu pogazila Ukrajinu koja je ušla u taj susret kao blagi favorit. Rumuni su pružili fudbalsku lekciju Ukrajini, slavili 3:0 i pokazali da mogu biti najprijatnije iznenađenje ovog prvenstva.

Sa druge strane, Belgija je apsolutno podbacila u prvom kolu. Lukaku je dva puta tresao mrežu Slovačke, ali je oba puta VAR reagovao i prekinuo slavlje Belgijanaca. Na kraju su meč završili porazom, bez postignutog pogotka. Pobjedom protiv Rumunije bi učinili posljednje kolo grupe E izuzetno interesantnim jer bi sve četiri ekipe nakon dva kola imale po tri boda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije