EURO 2024 | Austrija nadigrala Poljsku i poslala Lewandowskog u nemoguću misiju protiv Francuske

0
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Austrija nadigrala Poljsku i poslala Lewandowskog u nemoguću misiju protiv Francuske
Foto: UEFA / Austrija je savladala Poljsku

Odigrana je prva utakmica 2. kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj između Poljske i Austrije u Berlinu.

Izabranici Ralfa Rangnicka krenuli su ofanzivno ka golu Poljaka. Izveli su sjajnu akciju u devetoj minuti susreta. Mwene je sjajno ubacio s lijeve strane, a Trauner je glavom matirao Szczesnyog za vodstvo od 1:0.

Nastavili su i nakon toga napadati Austrijanci. U 18. minuti prijete i Poljaci. Vrlo dobru akciju izveli su u 18. minuti. Ipak, Zalewski je iz dobre šanse zapucao loptu preko gola.

Otrovna zmija ujela dječaka (4) u bh. susjedstvu: Prevezen u bolnicu

Otrovna zmija ujela dječaka (4) u bh. susjedstvu: Prevezen u bolnicu

Poljaci su težili da poravnaju, a to su uspjeli u 30. minuti kada je Piatek jednu odbijenu loptu sproveo u mrežu za 1:1.

U nastavku prvog dijela igralo se između dva šesnaesterca. Jednu dobru šansu imali su Austrijanci, ali je udarac Sabitzera izblokiran. Isti igrač isprobao je svoj šut u 42.minuti, ali lopta odlazi pored gola. Ostalo je 1:1. Rezultat koji nikome ne odgovarao u tom trenutku.

Lewandowski ušao u igru i kada se očekivala ofanziva Poljske – povela Austrija

U nastavku obje reprezentacije ušle su oprezno. Igrao se 59. minut kada je selektor Poljske u igru ubacio Lewandowskog. Želio je sa ovim sjajnim napadačem da pokuša doći do pobjede. No, desilo se suprotno. U 64. minuti golu Poljaka zaprijetio je Arnautović, ali je signaliziran ofsajd. To je bio nagovještaj pogotka.

I onda 66. minuta i sjajna akcija Austrije, a pogodio je Baumgartner za 2:1. Rangnickovi izabranici su i nakon postignutog gola kontrolisali igru na sredini terena, a pokušavali su doći i do trećeg gola.

Igrao se 75. minut kada je Szczesny sjajnom intervencijom spasio siguran pogodak i ostavio Poljake u životu. No, minut poslije pravi jedanaesterac nad Sabitzerom, a kazneni udarac izveo je Arnautović i pogodio za 3:1. Potpuno razbijena Poljska nije imala snage da se odupre napadima reprezentacije Austrije koja je i u dvoboju sa Francuskom ostavila sjajan dojam. Prijetili su i dalje igrači reprezentacije koja je postigla tri pogotka, ali je čuvar mreže Poljaka spašavaju svoj nacionalni tim.

U 85.minti samo je sreća bila na strani Poljaka. Laimer je zaobišao i poljskog golmana, ali je bio neprecizan. Ostalo je 3:1 za Austriju koja će i posljednjem kolu odmjeriti snage sa Holandijom. I remi će vjerovatno biti dovoljan da prođu dalje. S druge strane, Poljska će igrati protiv Francuske. Vjerovatno su se ovim porazom oprostili od Eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije