EURO 2024 | Češka nije mogla do pobjede pored raspoloženog Mamardashvili, na kraju mogli i izgubiti

0
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Češka nije mogla do pobjede pored raspoloženog Mamardashvili, na kraju mogli i izgubiti
Foto: UEFA / Patrick Shick pogodio za izjednačenje

U grupi F su se sastale reprezentacije Gruzije i Češke koje su nakon prvog kola upisale poraz, na današnjoj utakmici tražili su trijum, a krajnji rezultat je bio 1:1.

Start utakmice nam donosi početni pritisak Gruzije, da bi nakon nekoliko minuta Adem Hlozek je imao sjajnu priliku kada se istekao Mamardashvili, a nakon odbijanca pokušao je još jedan ofanzivac Bayer Leverkusena, ipak i u toj situaciji se sjajno snašao čuvar mreže Gruzije.

Veliki pritisak Češke i stalne prijetnje prema golu Gruzije su se nastavile, Gruzija je čekala priliku preko kontri, a postignut je i jedan gol koji je ponišen Hlozekzu koji je igrao rukom prilikom postizanja gola.

EURO 2024 | Uživo iz Gelsenkirchena s utakmice Europskog prvenstva: Engleska - Slovačka 0:0

EURO 2024 | Uživo iz Gelsenkirchena s utakmice Europskog prvenstva: Engleska - Slovačka 0:0

Nakon pola sata igre malo se smirila igra Češke pa se igra prebacila na drugu stranu terena. Gruzija je pokušala da dođe do prilike ipak to nisu dozvoljavali defanzivci Češke. Ali nesmotrena reakcija jednog od defanzivaca Češke kada je dirao rukom, a Mikautadzea sa bijele tačke postiže gol.

Nakon gola Schick je imao novu priliku, ali ponovo Mamardashvili ponovo sjajnom paradom brani, te svoju ekipu na pauzu vodi sa prednošću od 1:0.

Start drugog poluvremena nam je donio nekoliko pokušaja Gruzije sa strane, ipak to nije nanijelo previše problema odrani Češke. Nakon toga slijedio je pritisak Češke koji su Gruzijci iskoristili za sjajnu kontru u kojoj su se našli Kvaratskhellia i Makvabishvilli koji je i gađao pored gola.

Kazna za promašenu priliku je stigla ubrzo kada Schick postiže gol i vraća svoju reprezentaciju u utakmicu. Nakon gola nastavila se dominacija Češke, ali i sjajne intervencije Mamardashvili, piše SC Sport. Reprezentacija Češke je pokušavala preko prekida da ugrozi gol Gruzije što im nije polazilo za rukom, te je tako utakmica završena rezultatom 1:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije