Eriksen zbog srčanih problema ne može igrati u Seriji A ove sezone

1
Radiosarajevo.ba
Eriksen zbog srčanih problema ne može igrati u Seriji A ove sezone
FOTO: EPA / Christian Eriksen

Christian Eriksen doživio je srčani udar na utakmici Danske i Finske u grupnoj fazi Europskog prvenstva.

Eriksen se u finišu prvog poluvremena srušio na teren, a cijela drama trajala je desetak minuta.

Eriksen se oporavio u potpunosti od svega toga i spreman je vratiti se na teren. No, čini se kako Danca više nećemo gledati u dresu Intera.

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

Naime, Inter je potvrdio da je Eriksenu zabranjeno igrati u Serie A ove sezone zbog srčanih problema. Čelnici Serie A ne žele ništa rizikovati, te su poručili da Eriksen ne smije zaigrati u službenim utakmicama.

Mediji na Apeninima prenose da je to vjerojatno kraj Eriksenove avanture i da će već u januaru napustiti Inter i sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Eriksen je operiran nakon srčanog udara i ugrađen mu je defibrilator koji mu kontrolira otkucaje srca. Ipak, pravila u Italiji su jasna i kažu da igrač ne može u takvom stanju igrati u Serie A, prenosi SC Sport.

Inter je pokušao nekako nagovoriti čelnike Serie A da promijene pravila, ali na kraju nisu uspjeli. Iz kluba su dodali da Eriksen mora napustiti Inter ukoliko želi nastaviti igrati, te će prema svemu sudeći biti na transfer listi u januaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije