Reprezentacija Danske objavila najnovije informacije o stanju Christiana Eriksena

1
Radiosarajevo.ba
Reprezentacija Danske objavila najnovije informacije o stanju Christiana Eriksena
FOTO: EPA / Christian Eriksen

Fudbalski savez Danske je danas objavio kako će Christianu Eriksenu biti ugrađen defibrilator, sprava za praćenje rada srca.

Podsjetimo, u prvom poluvremenu utakmice s Finskom na Europskom prvenstvu je danski fudbaler imao srčani zastoj zbog čega se srušio na terenu.

Brzom ljekarskom intervencijom mu je spašen život; Eriksen je još uvijek na kliničkom liječenju gde su obavljena mnoga ispitivanja.

Danci su sada putem doktora reprezentacije Mortena Bosena objavili kako će Eriksenu biti ugrađen defibrilator, uređaj koji je obavezan za korišćenje nakon srčanog napada.

"Nakon serije pregleda srca, odlučeno je da Christian treba da ima uređaj za praćenje rada srca. Ovaj uređaj je neophodan nakon srčanog udara zbog poremećaja ritma. Kristijan je prihvatio ovu odluku i ona je došla uz potvrdu nacionalnih i međunarodnih specijalista koji su predložili isto. Pozivamo sve da omoguće mir i privatnost Eriksenu i njegovoj obitelji", poručio je dr. Bosen.

Na današnjoj utakmici Belgije i Danske, lopta će biti izbačena van terena u 10. minutu u znak podrške Eriksenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije