Christian Eriksen se javio iz bolnice i objavio fotografiju na Instagramu

0
Radiosarajevo.ba
Christian Eriksen se javio iz bolnice i objavio fotografiju na Instagramu
Instagram / Christian Eriksen

Danski fudbaler Christian Eriksen nalazi se u centru pažnje javnosti nakon što je kolabirao na meču Evropskog prvenstva između Danske i Finske.

U samom finišu prvog poluvremena danski reprezentativac se srušio na teren, a svima je bilo jasno da nešto nije u redu s njim.

Jedan od saigrača je prišao i vidio da je Eriksen bez svijesti, te je tražio hitno da dođe ljekarski tim kako bi mu pomogao.

Javnost je najviše oduševila prisebnost Simona Kjaera koji je izvadio jezik Eriksenu i stavio ga u pravila položaj čime mu je sigurno spasio život do dolaska ljekarskog tima.

U direktnom prenosu moglo se vidjeti kako su ostali saigrači stali oko Eriksena kako kamere ne bi snimile šta se dešava jer se u jednom trenutku moglo vidjeti kako ljekari oživljavaju igrača Danske.

Na svu sreću ljekari su uspjeli da ga ožive, te je on odmah prebačen u bolnicu. Utakmica je prekinuta, ali su svi mogli da odahnu kada je stigla vijest da je Eriksen u stabilnom stanju, te da se vrše dodatne pretrage.

Eriksen se još uvijek nalazi u bolnici u Kopenhagenu gdje se vrše dodatne pretrage, te se pokušava naći razlog zbog čega se ovaj fudbaler srušio na terenu iako ranije nije imao srčanih problema.

Ovog jutra Eriksen se prvi put javno oglasio na Instagramu i objavio je fotografiju iz bolnice, ali i poslao poruku svima.

"Zdravo svima. Veliko hvala na vašim nevjerovatnim porukama podrške koje sam dobio iz cijelog svijeta. To znači mnogo meni i mojoj porodici. Ja sam dobro s obzirom na okolnosti. Moram još da prođem neke pretrage u bolnici, ali se dobro osjećam", napisao je Eriksen i dodao:

"Sada ću navijati za saigrače iz reprezentacije u narednim mečevima. Igrajte za cijelu Dansku".

Meč između Danske i Finske je nastavljen, a na kraju je pobijedila Finska sa 1:0 što je prvo iznenađenje na ovom Euru. No, Dancima je u glavi bio samo Eriksen i sretni su što se on uspio izvući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije