Očajna supruga Eriksena koji se srušio na terenu: 'Bila je sigurna da je umro'

1
Radiosarajevo.ba
Očajna supruga Eriksena koji se srušio na terenu: 'Bila je sigurna da je umro'
Foto: Profimedia / Sabrina, supruga Christiana Eriksena

Čitava Europe s pažnjom je pratila zdravstveno stanja nogometaša Christian Eriksena, reprezntativca Danske, koji je na utakmici Finske i Danske na Evropskom prvenstvu 2020. iznenada kolabirao...

Uprkos početnoj strepnji njegovih saigrača i publike na tribinama, ali i pokraj malih ekrana, posljednje informacije su optimistične i čini se da je igrač Intera na putu sigurnog oporavka.

No, nemila scena urezala se u pamćenje ljubitelja nogometaša, a sve je izgledalo prilično dramatično - mnogo njih pitalo se da li će Eriksen uopšte preživjeti i slutili su da je riječ o fatalnom infarktu ili moždanom udaru.

Jedna je od najpotresnijih scena je i trenutak kada je njegova nevjenčana supruga Sabrina, koja je meč posmatrala s tribina, pomislila da je njen izabranik mrtav.

Kamere su zabilježile trenutak kada se usplahirena i uznemirena Sabrina spuštala na teren, kao i moment kada su je Eriksonovi saigrači na čelu s kapitenom smirivali i ubijeđivali da je živ, piše Blic.

"To se dogodilo nedaleko od mjesta gdje su bile smještene sve supruge igrača i naravno da je Christianova žena sve vidjela i da je izašla na teren. Mogli ste da vidite iz reakcije mog sina Caspera koji je dotrčao do nje i razgovarao sa njom, rekavši joj da Christian diše, da je ona zapravo vjerovala da je on preminuo", rekao je medijima bivši danski golman Peter Schmeichel.

Sada kada je slavni Danac dobro i utvrđeno je da je riječ o srčanom zastoju, publiku je zainteresovala njegova brižna izabranica.

Par je zajedno od 2012. godine, a zajedno imaju dvoje djece - njihov sin Alfred rođen je 2018, a u decembru prošle godine dobili su i kćerkicu.

Ova plavokosa ljepotica, inače frizerka po obrazovanju, rođena je u malom danskom gradu Tomerup koji ima svega oko 1. 500 stanovnika, no već godinama prati Eriksena na brojnim putovanjima dok potpisuje ugovore sa različlitim klubovima širom svijeta.

Tokom život u Velikoj Britaniji, u periodu kada je Christian igrao za Tottenham, ona je radila u jednoj modnoj kompaniji, a njen Instagram ukazuje i na to da se bavi dobrotvornom danskom organizacijom "Fodboldfonden" koja pomaže ugroženoj djeci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije