Težak poraz Kloppovog Liverpoola, Chelsea se provukao

Radiosarajevo.ba
Težak poraz Kloppovog Liverpoola, Chelsea se provukao
U popodnevnom terminu 2. kola Engleske Premier lige odigrano je pet utakmica, a gostovanje kod Burnleyja je bilo kobno za momčad Jurgena Kloppa.

Tottenham je na svom White Hart Lineu savladao ekipu Crystal Palacea golom Victora Wanyame koji je ovog ljeta stigao iz Southamptona. On je u 83. minuti pogodio na asistenciju Kanea i tako svom klubu donio prvu pobjedu u novoj sezoni.

U utakmici Watforda i Chelsea viđena su tri gola uz preokret “Plavaca”. Capoue je pogodio za vodstvo Watforda da bi u zadnjih 10 minuta utakmice pobjedu ekipi iz Londona donijeli Batshuayi i Diego Costa na asistenciju Cesca Fabregasa. Tako je Chelsea upisao nova tri boda i trenutno dijeli prvo mjesto na tabeli zajedno sa Manchester Cityem, Manchester Unitedom i novajlijom Hullom.

Na Turf Mooru ekipa Burnleyja je savladala Liverpool rezultatom 2:0, a za domaćine su pogađali Sam Vokes i Andre Gray. Liverpool je imao inicijativu i čak 26 upućenih šuteva prema golu Burnleya, ali to danas nije bilo dovoljno za povoljniji rezultat.

U ostalim mečevima Everton je savladao domaćina WBA rezultatom 2:1 dok je Hull trijumfovao na Liberty stadionu protiv Swansea rezultatom 2:0.

Rezultati:

Burnley – Liverpool 2:0

Watford – Chelsea 1:2

Tottenham Hotspur – Crystal Palace 1:0

Swansea – Hull City 0:2

WBA – Everton 1:2

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije