Eldin Jelešković novi član stručnog štaba FK Sarajevo

Anadolija
Eldin Jelešković novi član stručnog štaba FK Sarajevo
Foto:FKS / Eldin Jelešković i Emir Hadžić
Doktor Eldin Jelešković, docent Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, novi je kondicioni trener FK Sarajevo.
Jelešković je stručnjak za kondicioni trening i pripremu i dugi niz godina radi u bh. fudbalu kao kondicioni trener, višestruki je šampion i osvajač Kupa Bosne i Hercegovine sa ekipama Željezničara i Zrinjskog čiji je član stručnog štaba donedavno i bio. Jedan period svoje karijere proveo je i u Angoli radeći zajedno sa bivšim trenerom FK Sarajevo Draganom Jovićem, saopštili su iz FK Sarajevo.
 
Drago mi je što sam postao dio jedne velike porodice, nadam se da ću svojim iskustvom i stručnim radom doprinijeti da FK Sarajevo dođe do svog cilja, a cilj svakog sportskog kolektiva a pogotovo FK Sarajevo jeste da bude u vrhu i osvaja trofeje i ja ću nastojati svoje znanje staviti u funkciju tog rezultata”, istakao je Jelešković.
 
Osim sa kolektivima, Jelešković već duži vremenski period radi sa vrhunskim sportistima poput Edina Džeke, Edina Višće, Damira Džumhura i mnogih drugih, a angažiran je i pri Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine u Centru za edukaciju trenera. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije