Ramzan Kadirov potpisao uredbu: Mohamed Salah počasni građanin Čečenije

Radiosarajevo.ba
Ramzan Kadirov potpisao uredbu: Mohamed Salah počasni građanin Čečenije
Twitter / Ramzan Kadirov i Mohamed Salah
Čečenski lider Ramzan Kadirov potpisao je uredbu o dodjeljivanju zvanja počasnog građanina Čečenske Republike napadaču engleskog Liverpoola i egipatske reprezentacije Mohamedu Salahu.

"Mohamed Salah je počasni građanin Čečenske Republike! Upravo tako! Noćas sam potpisao uredbu da se velikom fudbaleru i članu egipatske reprezentacije i Liverpoola dodijeli visoko zvanje", napisao je Kadirov na svom nalogu na ruskoj društvenoj mreži Telegram.

Značka i kopija uredbe uručeni su Salahu na svečanoj večeri u čast reprezentacije Egipta. Juče su reprezentativci Egipta bili na džumi u džamiji Srce Čečenije u Groznom.

Zvanje "Počasni građanin Čečenske Republike" je nagrada i može se dodijeliti građanima koji su radili u zemlji najmanje 20 godina, koji su posebno doprinijeli razvoju Čečenije, koji su zadobili poštovanje i široku popularnost među stanovnicima republike, kao i građanima čije je djelovanje dobilo međunarodno priznanje Rusije.  

Osim toga, Kadirov je izjavio da je uvjeren da će čečenski klub Ahmat i reprezentacija Egipta u budućnosti odigrati prijateljsku utakmicu u Groznom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije