Gimenez donio pobjedu Urugvaju protiv Egipta nakon velikih promašaja Suareza

Radiosarajevo.ba
Gimenez donio pobjedu Urugvaju protiv Egipta nakon velikih promašaja Suareza
EPA / Detalj sa utakmice Egipat - Urugvaj
Druga utakmica prvog kola grupe A na SP-u između Urugvaja i Egipta završena je pobjedom Urugvajaca rezultatom 1:0.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi je zaprijetio Urugvaj preko Cavanija koji je pokušao prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora, ali njegov udarac nije bio težak zadatak za El Shenawyja.

Zanimljivo, u 16. minuti se na oko 17 metara od gola teatralno bacio egipatski napadač Said, međutim nije bilo upotrebe VAR-a koja bi ga kaznila za pokušaj iznuđivanja slobodnog udarca.

A u 24. minuti Luis Suarez promašio je nemoguće; nakon ubacivanja iz kornera, Urugvajac je s oko tri metra pucao pored gola!

Suarez je loš pokušaj imao i u 31. minuti kada je iz slobodnjaka pogodio ravno u živi zid, na obećavajućoj poziciji na oko 20 metara. Nekoliko minuta potom, prema golu Egipćana sjurio se Godin, no čini se kako nije imao dovoljno snage za kvalitetniju realizaciju.

Prvo poluvrijeme zaključeno je početnim rezultatom (0:0), a zanimljivo je da je Suarez prema golu uputio tri udarca, odnosno jedan više od cijele ekipe Egipta zajedno!

Početak drugog poluvremena bio je samo nastavak prvog - Suarez je već u 46. minuti upisao novi promašaj, tačnije, snažan udarac s desetak metara mu je vrhunski obranio golman Egipta El Shenawy!

Trezeguet, jedini raspoloženiji Egipćanin u prvom poluvremenu, uspio se probiti do šesnaesterca, no obrana Urugvajaca dobro je postavljena i pravodobno zaostavlja napadača.

Oscar Tabarez odlučio je zamijeniti dvojicu igrača u 58. minuti. Izašli su oba krila, Nandez i De Arrascaeta, a zamijenili su ih Carlos Sanchez i Cristian Rodriguez.

Najbolju priliku Egipat je imao u 73. minuti kada s više od 25 metara iskosa snažno tuče Fathy, ali  Muslera brani. Suarez već u idućoj minuti ulazi u još jednu stopostotnu priliku; išao je jedan-na-jedan s vratorom Egipta, no previše je oklijevao te je El Shenawy izašao kao pobjednik iz još jednog okršaja s napadačem Barcelone.

Još jednu svjetsku obranu zabilježio je golman Egipta koji je u 83. minuti fenomenalno obranio silovit udarac Cavanija koji isprve tuče s osam metara od gola!

A onda, u 90. minuti, Urugvaj je došao do sva tri boda! Nakon ubacivanja Sancheza iz slobodnog udarca, Gimenez glavom trese mrežu i donosi Urugvaju zasluženu pobjedu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije