Efikasno kolo iza nas: Sarajevo nastavilo potjeru za vodećim

Radiosarajevo.ba
Efikasno kolo iza nas: Sarajevo nastavilo potjeru za vodećim
Proteklog vikenda odigrane su utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na šest duela vidjeli smo 19 golova, odnosno nešto više od tri po utakmici.

Fudbalski klub Sarajevo nastavio je potjeru za vodećim ekipama Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bordo tim je u Gabeli upisao četvrti uzastopni trijumf (2:0) i zadržao pet bodova zaostatka za vodećim Širokim Brijegom i Zrinjskim.

Bordo tim sada kasni svega tri boda za gradskim rivalom Željezničarom, koji je najveći gubitnik prošlog kola. Plavi su gostovali kod fenjeraša Viteza, a ekipa s Grbavice u Sarajevo se vratila samo s jednim bodom (1:1).

Široki Brijeg je u Zenici pregazio Čelik (4:1) i ostao na čelu tabele s istim brojem bodova kao i Zrinjski koji je nakon tri utakmice bez trijumfa upisao pobjdu Pod Bijelim brijegom protiv Radnika iz Bijeljine.

Sloboda nije slavila ni u ovom kolu, iako je ekipa Slavka Petrovića imala dva gola prednosti protiv Krupe. Na kraju su se gosti s Tušnja ipak vratili s jednim bodom (2:2).

Seriju od tri utakmice bez pobjede prekinula je i Mladost pobjedom u Doboju kod Kaknja protiv Borca s 2:1.

Premijer liga Bosne i Hercegovine zbog utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo, nastavlja se 18. novembra susretima 15. kola, a najzanimljivije će biti u Krupi na Vrbasu gdje gostuje Zrinjski i u Banjoj Luci gdje će gostovati sarajevski Željezničar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije