Džeko upisao asistenciju: Roma slavila u golijadi protiv Fiorentine

Radiosarajevo.ba
Džeko upisao asistenciju: Roma slavila u golijadi protiv Fiorentine
U Italiji je danas na rasporedu bilo 12. kolo Serie A, a ekipa Fiorentine ugostila je Romu našeg Edina Džeke.

Rimska Vučica je dobro otvorila ovaj susret protiv Fiorentine i odmah povela u 5. minuti susreta, ali su domaćini imali spreman odgovor.

Roma je u vodstvo došla nakon pet minuta igre, kada je mrežu Viola pogodio Garson, da bi domaćini izjednačili samo četiri minuta kasnije pogotkom Veretouta. 

Međutim, u 30. minuti Gerson postiže svoj drugi gol za novo vodstvo Rome.

Naime, Gerson  je prošao kroz obranu nakon sjajnog pasa i preciznim šutem savladao golmana. 

U 39. minuti popularna Viola je ponovo poravnala rezultat protiv Vučice, nakon što je Giovanni Simeone skočio na odličan centaršut i glavom zabio u lijeve rašlje što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Igrači Rome i u drugi dio utakmice krenuli su furiozno te su već u 50 minuti stigli do novog vodstva od 3:2. Aleksandar Kolarov je poslao fantastičnu loptu u kazneni prostor iz kornera a Konstantinos Manolas najviše skače i glavom šalje loptu unutar desne stative.

Diego Perotti se u 87. minuti pobrinuo da Roma postigne i četvrti gol danas, tako što je ispratio savršen centaršut kojeg je na rub kaznenog prostora uputio Radja Nainggolan, te preciznim udarcem savladao golmana Fiorentine za konačnih 4:2 u korist Vučice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije