Bordo tim nezaustavljiv: Musemićeva mašina protutnjala kroz Gabelu

Radiosarajevo.ba
Bordo tim nezaustavljiv: Musemićeva mašina protutnjala kroz Gabelu
U posljednjem susretu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Sarajevo gostovao je u Gabeli kod Nogomentnog kluba GOŠK. Slavili su gosti rezultatom 2:0.

Bordo tim je došao do vodstva već u osmoj minuti susreta. Sarić je sjajno prošao po desnoj strani, pronašao Ahmetovića, a napadač ekipe s Koševa trese mrežu Kozića.

Domaćin je zaprijetio preko Ankovića nakon jednog kontranapada u 13. minut, ali fudbaler GOŠK-a nije precizan. Domaćin opet prijeti preko Ankovića osam minuta kasnije, a ovaj put siguran je Pavlović.

U 29. minuti odlična akcija gostiju, Hodžić je centrirao, ali je Ahmetović promašio loptu. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Bordo tim u Gabeli.

Sarajevo je ponovo zaprijetilo nakon 12 minuta igre u drugom poluvremenu. Veliku priliku imao je Ahmetović, ali se nije snašao pred golom domaćih. Bordo tim je do dva gola prednosti došao u 71. minuti.

Kombinovali su Adukor, Sarić, Ahmetović i Velkoski, a Makedonac je odlično šutirao i matirao nemoćnog Kozića. Sarajevo je u 84. minuti opet zatreslo mrežu domaćih, ali je pogodak Ahmetovića poništen zbog ofsajd pozicije. Ostalo je do kraja 2:0 za ekipu s Koševa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije