Fenjeraš zaustavio Plave u Vitezu, Menalo potopio Čelik

Radiosarajevo.ba
Fenjeraš zaustavio Plave u Vitezu, Menalo potopio Čelik
Četiri utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrane su danas s početkom u 13 sati i 30 minuta. Veliko iznenađenje napravili su fudbaleri Viteza remijem sa Željezničarom (1:1) na Gradskom stadionu.

Vitez je na svom terenu dočekao sarajevski Željezničar. Domaćin je zaprijetio već u šestoj minuti, ali Šantić ne pogađa iz dobre pozicije. U 13. minuti pokušava Ubiparip na drugoj strani, ali šutira iznad gola Viteza. Domaći su do vodstva došli u 24. minuti utakmice. Mrežu Kjosevskog zatresao je bivši fudbaler Plavih Ivan Livaja.

Željezničar je opet zaprijetio u 39. minuti utakmice. Zakarić je centrirao, Ubiparip šutirao, ali je Tirić zaustavio njegov udarac. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za domaće.

U 56. minuti utakmice gosti su uspjeli izjednačiti, a sjajan pogodak za Plave postiže Ubiparip. Mogao je Željezničar do preokreta za samo nekoliko minuta, ali je Tirić odbranio šut Stanića, da bi u nastavku akcije Zakarić promašio prazan gol. Ostalo je do kraja susreta u Vitezu bez promjene rezultata (1:1). 

Lider na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg gostovao je u Zenici kod Čelika. Gosti su poveli u 19. minuti, a mrežu domaćih zatresao je Lončar. Široki je potom u 37. i 38. minuti ekspresno došao do dva gola. Luka Menalo je postigao dva gola za veliku prednost svoje ekipe. Do odlaska na odmor Čelik je smajio preko Duvnjaka.

Fantastični mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Menalo svoj hat-trick na susretu s Čelikom kompletirao je u 80. minuti susreta. Ostalo je do kraja 4:1 za Široki Brijeg.

Mladost iz Doboja kod Kaknja je na svom terenu slavila protiv banjalučkog Borca rezultatom 2:1. Priliku da prekine seriju loših rezultata propustila je Sloboda. Tuzlaci su imali prednost od 2:0 protiv Krupe, ali su gosti uspjeli napustiti Tušanj neporaženi (2:2). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije