Plavi gostuju kod fenjeraša u Vitezu, Široki Brijeg u Zenici

Radiosarajevo.ba
Plavi gostuju kod fenjeraša u Vitezu, Široki Brijeg u Zenici
Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas utakmicama 14. kola, a samo jedna utakmica bit će odigrana sutra.

Danas će na teren tri vodeće ekipe Premijer lige Bosne i Hercegovine. Široki Brijeg koji predvodi premijerligašku karavanu će gostovati kod zeničkog Čelika. Ekipa Gorana Sablića u ovaj susret ulazi sa serijom od sedam uzastopnih pobjeda. Posljednji put Široki je poražen od Sarajeva 16. septembra na stadionu Asim Ferhatović Hase (1:0).

Čelik je s druge strane uspio preskočiti Slobodu na tabeli, koja je nakon pobjede protiv Željezničara (23. septembar) upisala četiri vezana poraza. Zeničani više nisu na mjestu koje vodi u Prvu ligu Federacije BiH, ali će protiv Širokog tražiti bodove kako bi dodatno pobjegli s dna tabele.

Željezničar koji dijeli prvo mjesto sa Širokim i Zrinjskim (svi po 28 bododva) danas će gostovati kod fenjeraša Viteza. Ekipa iz Srednje Bosne upisala je deset poraza u 13 odigranih kola ove sezone i sve osim pobjede Plavih bilo bi veliko iznenađenje.

Seriju loših rezultata želi prekinuti aktuelni prvak Zrinjski. Danas na stadion Pod Bijelim brijegom dolazi Radnik iz Bijeljine koji u posljednja tri kola ima dvije pobjede i remi. Zrinjski već tri utakmice ne zna za trijumf. Nakon povratka s reprezentativne pauze Plemići su remizirali s Borcem (1:1) i izgubili od Sarajeva (1:3) na svom terenu, dok su u prošom kolu poraženi na Pecari od Širokog Brijega (1:2).

Sloboda protiv odlične Krupe želi na svom terenu doći do trijumfa nakon četiri vezana poraza u Premijer ligi, a seriju od tri utakmice bez pobjede želi okončati i Mladost u Doboju kod Kaknja protiv Borca.

Svi današnji susreti na rasporedu su u 13 sati i 30 minuta, izuzev utakmice u Mostaru koja počinje sat kasnije. Sutra će na teren zahuktalo Sarajevo Husrefa Musemića. Bordo tim gostuje u Gabeli kod GOŠK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije