Corriere dello Sport: Edin Džeko se želi vratiti u Manchester City

0
Radiosarajevo.ba
Corriere dello Sport: Edin Džeko se želi vratiti u Manchester City
Instagram / Edin Džeko/Arhiva

Sve je manje vremena do završetka prelaznog roka u Italiji (1. februar), a sudbina Edina Džeke i dalje je neizvjesna.

Dijamant je na izlaznim vratima Olimpica nakon sukoba sa trenerom Paulom Fonsecom i oduzimanja kapitenske trake, ali pregovori Rome s Interom po pitanju razmjene za Alexisa Sancheza sporo se odvijaju.

S druge strane, Corriere dello Sport donosi informaciju da bi se Džeko najradije vratio u Manchester City te je zatražio od svog agenta Alessandra Luccija da ispita da li je ta opcija uopšte izvodljiva.

Prethodno je kapiten Zmajeva ponuđen Manchester Unitedu, ali Crveni đavoli nisu bili pretjerano zainteresovani.

S druge strane, engleski mediji tragom informacije Corriere dello Sporta podgrijavaju špekulaciju o Džekinom mogućem transferu u City podacima o slabom učinku napadača Sergija Aguera i Jesusa Gabriela, kojima je Pep Guardiola sve nezadovoljniji.

Navijači Građana uveliko na društvenim mrežama “prizivaju” povratak Dijamanta, mada je malo onih koji zaista vjeruju da će do toga doći.

Prodaji Džeke u Manchester City zasigurno se nadaju i u Željezničaru, koji bi u slučaju da engleski gigant isplati obeštećenje Romi dobili dio zarade. S druge strane, ukoliko ipak bude dogovorena razmjena s Interom, klub s Grbavice neće dobiti ni eura, piše scsport.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije