Edin Džeko sa tri gola vodio Romu do pobjede protiv Plzena

Radiosarajevo.ba
Edin Džeko sa tri gola vodio Romu do pobjede protiv Plzena
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko

Odigrano je još pet utakmica Lige prvaka, a najubjedljiviju pobjedu upisala je Roma našeg Edina Džeke. Slavili su domaći protiv Viktorije Plzen rezultatom 5:0. Reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je tri gola za Vučicu.

Prvo je Džeko pogodio nakon asistencije Kolarova u trećoj minuti susreta, da bi u 40. minuti pogodio za 2:0 nakon što je odlično primio loptu u šesnaestercu. U drugom poluvremenu Roma je postigla još tri gola, a pogađali su Under i Kluivert, prije nego što je Džeko pogodio glavom za 3:0 u 92. minuti. 

Noć je inače bila puna iznenađenja. Bayern je na domaćem terenu remizirao s Ajaxom rezultatom 1:1. Najveće iznenađenje napravila je CSKA Moskva. Armejci su bili bolji od Real Madrida rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Nikola Vlašić u drugoj minuti susreta.

Benfica je slavila na gostovanju kod AEK-a rezultatom 3:2, dok je Lyon na svom terenu remizirao sa Šahtarom iz Donjecka rezultatom 2:2.  Novi posrtaj imao je Manchester United. Crveni đavoli su na svom Old Traffordu remizirali sa Valencijom rezultatom 0:0. 

Džekino ime orilo se Olimpicom, a nakon utakmice ponio je i loptu za usponu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije