Roma preokretom stigla do vrijedne pobjede: Dijamant dokrajčio Sassuolo

Radiosarajevo.ba
Roma preokretom stigla do vrijedne pobjede: Dijamant dokrajčio Sassuolo
Visoku pobjedu ostvarila je rimska Vučica u 29. kolu italijanske Serie A, u susretu koji je odigrala protiv Sassuola na domaćem terenu.

Iako su gosti uspjeli da naprave pravo iznenađenje na samom startu susreta, kada je Defrel zatresao mrežu Szczesnog za vodstvo Sassuola u 9. minuti, Roma je vrlo brzo uspjela doći do svog ritma.

Naime, samo sedam minuta kasnije, na asistenciju Salaha precizan je bio Paredes, koji donosi izjednačenje i potpuno drugačiju igru domaćih. Takva igra rezultirat će i novim pogotkom, kada je precizan udarac uputio Salah, u trećoj minuti sudijske nadoknade, čime je Roma u prvom dijelu stigla do prednosti.

Početak drugog dijela donio je poprilično lošu igru Rome u napadu, zbog čega je Spalletti odlučio da napravi prvu izmjenu i u igru uvede bh. reprezentativca Edina Džeku, koji je neobično za ovu sezonu utakmicu počeo sa klupe.

Takvo povjerenje Dijamant je opravdao samo osam minuta nakon što je ušao u igru, te je na asistenciju Strootmana uspio savladati Consiglia za sada već uvjerljivo vodstvo Rome.

On je do kraja susreta uspio upisati i veliki broj prilika, čime je domaćim donio pravu prevagu u napadu, no ništa im od toga nije bilo potrebno jer se i Sassuolo povukao do kraja susreta.

Time je Džekin gol postavio i konačan rezultat na ovom susretu, te je Roma preokretom uspjela stići do vrijedne pobjede u ovom susretu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije