Juventus slavio u Genovi: Pjanić i društvo neprikosnoveni na vrhu Italije

Radiosarajevo.ba
Juventus slavio u Genovi: Pjanić i društvo neprikosnoveni na vrhu Italije
/ Foto: Juventus
Kao i u većini europskih nogometnih liga, završnica italijanske Serije A je sve bliža i mnogo je zanimljivih mečeva koji se nude ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Tako je i danas kada na stadionu Luigi Ferraris svoje snage odmjeravaju Sampdoria i prvoplasirani Juventus, u jednom od popodnevnih termina.

Naravno, od prvog minuta zaigrao je i Miralem Pjanić, bh. nogometni reprezentativac, koji je standardan izbor Allegrija u prvoj postavi Stare dame.

Juventus koji je neprikosnoveni prvak Italije i ove sezone uspio je već na samom startu meča da postigne gol, te je u 7. minuti precizan bio Cuadrado na asistenciju Asamoaha. Time je najavljen napadački dobar susret gostiju, koji pokušavaju da održe što veću razliku na vrhu tabele Serie A.

I zaista, brojne prilike pred golom Sampdorie redale su se do kraja prvog dijela utakmice, ali nisu uspijevali nogometaši Stare dame da zatresu mrežu domaćih, zbog čega je rezultat ostao nepromijenjen.

Drugi dio utakmice bio je još nezanimljiviji, barem gledajući golgeterski učinak obje ekipe, jer promjene rezultata nije bilo. Obje ekipe su prijetile iz nekoliko izglednih šansi, ali je u svim parametrima prvo poluvrijeme bolje izgledalo, tako da je utakmica završena u mirnoj atmosferi, za novu, minimalnu pobjedu Juventusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije