Nakon tri gola Kolna: Ibišević pogodio iz penala za mogući preokret Herthe

Radiosarajevo.ba
Nakon tri gola Kolna: Ibišević pogodio iz penala za mogući preokret Herthe
Foto: EPA / Vedad Ibišević
Njemačka Bundesliga praktično ulazi u samu završnicu, te nas do kraja sezone očekuje mnoštvo dobrih utakmica, a tako je i danas na Rhein Energie stadionu u Kolnu, gdje domaća ekipa dočekuje Herthu.

Obje ekipe se nalaze na poprilično visokim mjestima bundesligaške tablice, te dok se Hertha bori za plasman u Ligu prvaka, barem u kvalifikacije, danas domaća ekipa bori se za svoje mjesto u Europa ligi.

Naravno, kao i tokom cijele sezone, na ovoj utakmici u prvoj postavi Herthe standardan je bh. nogometni reprezentativac i napadač Vedad Ibišević, koji ove sezone igra poprilično dobro.

Ipak, njegov tim je katastrofalno otvorio ovu utakmicu, te im je domaća ekipa već nakon šest minuta "provukla" loptu iza leđa golmana, za rano vodstvo od 1:0, pogotkom Osakoa. Narednih pola sata igre Hertha je pokušavala doći do izjednačenja no to im nije polazilo za rukom, te će njihov umor pred kraj poluvremena domaći iskoristiti za nova dva gola.

U samo dvije minute, Modeste je dva puta savladao Jarsteina na golu Herthe, za visokih 3:0 u prvom dijelu utakmice.

Drugi dio utakmice nešto bolje su otvorili gosti, koji uspijevaju napraviti nešto više izglednih prilika, a sve će rezultirati najstrožom kaznom za Koln u 50. minuti, kada je Timo Horn skrivio penal.

Naravno, trener Herthe povjerenje za udarac sa bijele tačke dao je bh. "Plavookom bombarderu", te Ibišević vrlo sigurno postiže pogodak, za potencijalni povratak gostiju i rezultat 3:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije