Edin Džeko: Propustio sam mnogo šansi, moram se poboljšati

Anadolija
Edin Džeko: Propustio sam mnogo šansi, moram se poboljšati
Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje utakmice Lige šampiona protiv CSKA u Moskvi izjavio je da je teško objasniti razliku u Rominoj formi u Seriji A i Ligi šampiona.

Roma je na startu Lige šampiona poražena od Real Madrida, ali je potom u dvije utakmice protiv Viktorije Plzen i CSKA slavila uz čak osam postignutih golova.

U Seriji A, pak, "vučica" igra dosta lošije u posljednja tri kola upisala je poraz i dva remija, istina na teškim gostovanjima kod Napolija i Fiorentine. Stoga je "vučica" nakon 11 kola u Seriji na devetom mjestu sa 16 bodova, čak 15 manje od lidera Juventusa.

"Teško je to objasniti. U Ligi šampiona smo dobri ove sezone, izuzev gostovanja u Madridu. Možda zato što u Evropi ima manje utakmica i u svakoj moramo dati sve od sebe. Trebali bi to raditi u Seriji A. Možda neki misle da je lako pobjeđivati protiv Bologne, Spala i Chieva, ali to nije tako. Serija A je teška, taktička liga i uvijek morati davati sto posto", istakao je Džeko.

Bh. napadač je istakao kako se prošle sezone moglo vidjeti koliko je dobro igrati Ligu šampiona i doći do polufinala. Dodao je da bi pobjeda protiv CSKA u Moskvi mogao Romu već sada odvesti u drugu fazu takmičenja.

"Prvi ja sam nesretan kada ne postignem gol. Postigao sam više golova u Ligi šampiona, nego u Seriji A i moram da se poboljšam, jer sam propustio mnogo šansi", naglasio je Džeko.

Utakmica grupe G Lige šampiona između CSKA i Rome igraće se u srijedu uvečer u 19 sati. Nakon tri kola lider na tabeli je Real sa šest bodova, koliko ima i Roma na drugom mjestu. Slijede CSKA sa četiri i Viktorija sa jednim bodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije