Edin Džeko o uzrocima poraza od Mađarske: "I mi igrači treba da se zapitamo..."

1
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko o uzrocima poraza od Mađarske: "I mi igrači treba da se zapitamo..."
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / BiH - Mađarska

Komentar na poraz od Mađarske (0:2) u četvrtom kolu A3 grupe Lige nacija, dao je i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko.

"Promijenili smo formaciju, pokušali smo nešto drugačije jer nije bilo Demirovića (Ermedin op.a.), a još dva igrača koji su standardni Barišić (Adrian Leon op.a.) i Dedić (Amar op.a). Krenuli smo jako dobro, imali smo te dvije šanse u 10 minuta. Bio je dobar uvodni momenat, ali ne znam šta se desilo nakon te dvije šanse. Oni su igrali duge lopte na Vargu (Barnabas op.a.) i mi smo počeli da igramo njihovu igru.

Nije bilo razloga da se bojimo. Iz prve naše greške primili smo gol. Na ovakvom nivou, pogotovo u ovoj diviziji A, greške se kažnjavaju. Svaka greška košta. Moraš dobro da se 'podereš' da daš gol, a na kraju nismo uspjeli", rekao je Džeko nakon utakmice.

Barbarez nakon poraza od Mađarske: "Nijednom igraču ne mogu zamjeriti zalaganje i borbu"

Barbarez nakon poraza od Mađarske: "Nijednom igraču ne mogu zamjeriti zalaganje i borbu"

Ponovio je kako nije trebalo biti tolikog straha.

"Fudbal je igra grešaka. Da nema grešaka, ne bi bilo ni golova. Treba nekada i pogriješiti da bi sljedeći put napravio nešto dobro. Ne treba se bojati. Nije lagano poslije toliko odigranih utakmica. Možda je i taj pritisak utjecao. Nije lako da se igra s određenim pritiskom. Kada igraš sa strahom da izgubiš loptu, onda se to i desi. Šta je tu je, idemo dalje. Kao i zadnja utakmica protiv Njemačke, moramo da učimo iz grešaka, ali nam nekako treba puno vremena. I mi igrači moramo da se zapitamo šta radimo na terenu i koliko dajemo od sebe. Trka, požrtvovanost, sve je to lijepo, ali treba ubaciti malo više kvaliteta bez straha".

Barbarez nakon poraza od Mađarske: "Nijednom igraču ne mogu zamjeriti zalaganje i borbu"

Barbarez nakon poraza od Mađarske: "Nijednom igraču ne mogu zamjeriti zalaganje i borbu"

Kazao je kako je najveća greška bila što smo stali nakon pritiska.

"Gazibegović (Jusuf op.a.) i Tahirović (Benjamin op.a.) su imali dvije šanse. Nije nam se okrenula sreća. Najveća greška je bila što smo stali. Vidjelo se i na Mađarskoj, nije im bilo svejedno kada smo krenuli. I kada smo se vratili na neku njihovu igru, te duge lopte, bilo je puno teže igrati. Oni su kupili sve te lopte koje su išle prema meni".

Istakao je kako se ne treba predavati iako su ekipe u A diviziji kvalitetnom iznad nas.

"Treba biti realan, ove ekipe koje su u A diviziji su ekipe koje su par levela iznad nas, ali se ne treba predavati prije utakmice. U svakoj utakmici smo bili tu, čak i u Nizozemskoj kada je bilo 5:2, ali do 87. minute je bilo jako blizu, kao i sa Njemačkom. Danas nas je poremetio taj gol. Taman kreneš drugo poluvrijeme, onda te presiječe penal, taj drugi gol, oni dobiju još više sigurnosti, dok su se nama još više noge odsjekle. Jako sporo smo igrali s loptom. Kada igraš protiv ovakvih ekipa, sa pet nazad, a imaju Italijana za trenera, nije nimalo lako. Treba maksimalno koristiti ove dvije utakmice i one treba da budu jedno veliko iskustvo za ovu ekipu", dodao je Džeko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije