Džeko: Taktički odigrali smo vrhunsku utakmicu, žao mi što šef nije s nama

2
Radiosarajevo.ba
Džeko: Taktički odigrali smo vrhunsku utakmicu, žao mi što šef nije s nama
Foto: Armin Durgut/Pixsell / Edin Džeko

Edin Džeko kazao je poslije meča s Francuskom da je Bosna i Hercegovina odirala dobro prvo, a da je mogla bolje u drugom poluvremenu.

"Sigurno da nismo razočarali, iako svaki poraz donese razočaranje pa makar protiv svjetskih prvaka. Utakmica je bila u egalu. Na kraju je najrealnije bilo neriješeno. Moglo je otići na obje strane da smo pogodili u prvom poluvremenu kada je Lloris fantastično odbranio", rekao je Džeko za NOVA BH.

Rade Krunić kazao je da je dobio udarac u duelu s Rabiotom u šesnaestercu Francuske i da misli da je to bio penal.

"Ne znam da li je bio penal, Rade (Krunić op.a.) kaže da ga je udario, ali nisam ni očekivao da će ga svirati", kaže Džeko i nastavlja.

"I taj faul što je svirao u prvom poluvremenu kad sam krenuo sam na golmana s desne strane mislim da nije bio i nikada ga ne bi svirao na drugoj strani. To su detalji koji mogu promijeniti utakmicu i sudija je mogao bolje.

Dali smo jak otpor, u drugom dijelu nam je falilo više želje za golom. Vrtili smo loptu po strani, po sredini, nikako da je ubacimo u šesnaest. S te strane smo mogli bolje, a taktički smo odigrali vrhunsku utakmicu i žao mi je što šef nije bio s nama. Pripremio je utakmicu na najbolji način, vjerujem da bi nam dao više snage da je bio tu", poručio je Dijamant.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije