Odigrano prvo poluvrijeme: Zmajevi pružaju sjajan otpor svjetskim prvacima

0
Radiosarajevo.ba
Odigrano prvo poluvrijeme: Zmajevi pružaju sjajan otpor svjetskim prvacima
FOTO: AA / Džeko u trenutku igre

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u ovim trenucima igra svoj drugi susret grupe D u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv aktuelnih prvaka svijeta - Francuske.

Nakon prvih 45 minuta rezultat na Grbavici je 0:0, a vjerovatno najzaslužniji za to je golman Francuske - Hugo Lloris.

U prvih 10-ak minuta nismo vidjeli niti jednu priliku i opasan napad.

Prvi su zaprijetili Francuzi u 11. minuti susreta, ali Coman nije dobro šutirao. Isti igrač zaprijetio je četiri minute kasnije. Mbappe je ubacio loptu s lijeve strane, a udarac Comana glavom zaustavio je Šehić.

U 16. minuti susreta iz slobodnog udarca s vrha šesnaesterca pokušao je Griezmann, ali je pogodio samo živi zid. Prvi ozbiljniji pokušaj naša reprezentacija imala je u 24. minuti susreta. Pokušao je Todorović sa 20-ak metara od gola gostiju, ali je Lloris bio siguran. Već u narednom napadu kombinovali su Džeko i Kolašinac, ali je odbrana Francuske uspjela otkloniti opasnost.

Novu sjajnu priliku imali smo već u 26. minuti susreta.

Ahmedhodžić je sjajno šutirao glavom nakon centaršuta Pjanića, ali je Lloris još bolje intervenisao i spasio je Francuze. Francuzi su u prvih pola sata dosta gubili loptu na sredini terena i nisu uspjeli u potpunosti uspostaviti kontrolu igre.

U završnici prvog poluvremena opet smo zaprijetili, ali nikoga nije bilo u šesnaestercu nakon dobre povratne lopte Kolašinca. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 0:0.

Kompletan sastav Zmajeva protiv Francuske u 3. kolu kvalifikacija za SP izgleda ovako:

BiH: Šehić, Todorović, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Saničanin, Kolašinac, Hadžiahmetović, Pjanić, Cimirot, Krunić, Džeko.

Direktan prenos susreta pratite u programu Nova BH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije