"Neće biti lako": Zmajevi večeras igraju protiv Francuske

8
Radiosarajevo.ba
"Neće biti lako": Zmajevi večeras igraju protiv Francuske
N/FS BiH / Reprezentativci BiH odradili trening pred meč sa Francuskom

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su sinoć na stadionu "Grbavica" u Sarajevu odradili posljednji trening pred večerašnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Francuske.

Trening su odradili svi reprezentativci, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Pomoćnik selektora Ivayla Peteva - koji neće biti na klupi jer je pozitivan na COVID - Elvir Rahimić jučer je kazao:

„Svi znamo protiv koga igramo sutra, protiv najbolje reprezentacije na svijetu. Imamo svoje zamisli kako ćemo da igramo, ali dosta zavisi i od protivnika. Teško je sad predvidjeti kako će to izgledati, ali sigurno da je protiv Francuske teško igrati napadački jer oni koriste svaku grešku. Nadam se da ćemo biti kompaktni i pokušaćemo da dođemo do pozitivnog rezultata.“

„Naš najveći hendikep je što neće selektor biti tu. Za nas je najvažnije da svi budu zdravi. Jasno nam je da nas cijene. I oni su svjesni da ih sutra čeka težak zadatak. Svi protiv njih igraju jako motivisani i znaju da ako ne budu na nivou, da mogu imati problema", rekao je Rahimić.

Očekivanja od večerašnje utakmice podijelio je i Miralem Pjanić:

Znamo njihove kvalitete i neće biti lako. Sve prilike koje nam se ukažu u napadu moraćemo da iskoristimo. Defanzivno moramo igrati kompaktno, svi za jednog. Moraćemo biti sigurni u sebe i ne dozvoliti im da potpuno kontrolišu igru. Igramo na našem terenu i moraju da nas poštuju.“

Uoči treninga, predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković i generalni sekretar Adnan Džemidžić uručili su uokviren dres sa brojem 100 za Miralema Pjanića koji će sutra protiv “Trikolora” odigrati jubilarni stoti meč u dresu sa nacionalnim grbom.

"Ostvario mi se dječački san!", poručio je reprezentativac.

Utakmica trećeg kola grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Katar 2022” između Bosne i Hercegovine i Francuske zakazana je za večeras na stadionu “Grbavica” sa početkom u 20.45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije