Džeko postigao hat-trick: Perfektna ocjena za bh. napadača, navijači u deliriju

Radiosarajevo.ba
Džeko postigao hat-trick: Perfektna ocjena za bh. napadača, navijači u deliriju
EPA / Ilustracija
Nevjerovatnu utakmicu odigrao je kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je na susretu u okviru petog kola Europa lige uspio da postigne čak tri pogotka.

Do prvog ovosezonskog hat-tricka Dijamant je stigao maestralnom partijom u dresu rimske Vučice, a sve je počelo u 11. minuti kada je prvi put zatresao mrežu Viktorije iz Plzena. Nakon toga gostujući nogometaši uspjeli su da izjednače na 1:1 u 18. minuti, čime su postavili i konačan rezultat prvog dijela utakmice.

Edin Džeko je obilježio i drugo poluvrijeme, te je već u 61. minutu došao do drugog pogotka, a nakon Rudigerove asistencije, kada je zaista sjajno glavom matirao Kozacika. Uskoro je i povećano vodstvo Rome na 3:1, a strijelac je ovog puta bio Perroti, koji je postigao jedan od najljepših golova Europa lige, a i tada je Dijamant "umiješao svoje prste" proslijedivši loptu Perottiju.

No, ni to nije bilo sve što je bh. reprezentativac imao ponuditi u ovoj utakmici, te je tako dvije minute prije kraja zvaničnog dijela utakmice uspio da zatrese mrežu Viktorije, a ovog puta asistent je bio strijelac trećeg gola za Romu, Perotti.

Zbog ove zaista sjajne partije Džeku su sjajno ocijenili i svjetski poznati portali koji prate statističke parametre pojedinih igrača na utakmici, te je tako Džeko zaradio prosječnu ocjenu 9.9 što je označilo gotovo idealan meč koji je odigrao bh. napadač u svojoj sezoni života.

edin_dzeko_hattrick_ocjena.jpg - Džeko postigao hat-trick: Perfektna ocjena za bh. napadača, navijači u deliriju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije