Dijamant majstorski nastavio svoj niz: Iz "mrtvog ugla" za vodstvo Rome

Radiosarajevo.ba
Dijamant majstorski nastavio svoj niz: Iz "mrtvog ugla" za vodstvo Rome
AS Roma / Edin Džeko
Posljednji dio večeri u Europa ligi rezerviran je kao poslastica za ljubitelje nogometa u Bosni i Hercegovini, budući da je od 21.05 sati počela utakmica između AS Rome i Viktorije iz Plzena.

Čak 16 susreta je iza nas i u okviru njih trojica bh. reprezentativaca pokazali su zaista zavidno nogometno umijeće, te su tako po jedan pogodak upisali Aničić i Miličević, dok je Vršajević u stilu velikih majstora asistencijom pomogao svom timu da dođe do pobjede.

No, najzanimljviji duel večeras igra ljubimac bosanskohercegovačke nogometne javnosti, Edin Džeko, koji je od prvog trenutka istrčao na teren u dresu rimske Vučice.

U nastojanju da vrati svoju sjajnu ovosezonsku formu, koju je izgubio u prethodnoj utakmici, Džeko je sjajno ušao u večerašnji meč, te mu je svega 11 minuta bilo potrebno da postigne gol na utakmici protiv Plzena. Iz jedne sjajne solo akcije Džeko je šutirao gotovo iz "mrtvog ugla" i zatresao mrežu gostiju za vodstvo rimskog tima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije