Džeko nakon poraza: Bili smo previše statični, bez rizika se ne igra fudbal

1
Radiosarajevo.ba
Džeko nakon poraza: Bili smo previše statični, bez rizika se ne igra fudbal
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Edin Džeko će predvoditi Zmajeva u Ligi nacija

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se proslavila u prijateljskom susretu na Bilinom polju protiv Gruzije.

Zmajevi su porazom otvorili 2022. godinu u Zenici, a nezgodni gosti su slavili pobjedu od 1:0. Pamtit ćemo da su Zmajevima poništena dva gola zbog ofsajda.

Edin Džeko, sjajni fudbaler naše reprezentacije vidno razočaran utakmicom komentirao je večerašnji rezultat:

O'Brien razgovarao sa Vučićem o rezoluciji u Srebrenici: "Moramo da se suočimo sa istinom"

O'Brien razgovarao sa Vučićem o rezoluciji u Srebrenici: "Moramo da se suočimo sa istinom"

"Danas svi igraju fudbal, ne treba nikoga podcijeniti. Znali smo da su ekipa koja hoće da igra, to smo vidjeli. Bili smo previše statitični, bez rizika se ne igra fudbal. Mislim da smo prvo poluvrijeme bili puno bolji, imali smo dovoljno vremena da zabijemo gol, imali smo neke poluprilike, ali poslije toga ništa. Kad se gubi moraš onda još više da rizikuješ", poručuje Džeko.

Istakao je kako u ekipi ima mladih igrača koji tek treba da naprave karijere. U utorak Zmajevi igraju prijateljski meč protiv Luksemburga.

"Ne treba nakon poraza kritikovati mlade igrače, ako se vratimo deset godina unazad vidi se razlika. Svaki poraz donosi neku negativnu atmosferu, ali iz svakog poraza možemo nešto novo naučiti. 

Ima još jedna prijateljska utakmica, koja će biti slična današnjoj, Luksemburg nije ekipa kao nekad, ne može se niko lagano pobijediti", kazao je Džeko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije