Mogu li Edin Džeko i ekipa večeras utišati Anfield

0
Radiosarajevo.ba
Mogu li Edin Džeko i ekipa večeras utišati Anfield
Foto: EPA-EFE / Liverpool i Inter igraju revanš osmine finala Lige prvaka

Nakon dvije sedmice pauze vraća nam se Liga šampiona.

Kao što smo navikli posljednjih godina, kada je u pitanju osmina finala takmičenja, gledat ćemo dvije utakmice za noć.

Kao po nepisanom pravilu, jedna je uvijek zanimljivija od druge, a tako će biti i večeras jer se na Anfield Roadu sastaju Liverpool i Inter. Utakmica možda rezultatski u ovom momentu i nije toliko neizvjesna jer je engleski tim prije tri sedmice slavio u Milanu sa 2:0 i jednom nogom zagoračio u četvrtfinale.

Mario, glumac magične misli

Mario, glumac magične misli

Ipak, Inter je aktuelni prvak Italije i ekipa koja u svojim redovima ima igrače svjetske klase poput Hakana Calhanoglua, Lautara Martineza ili Edina Džeke i svakako nije za otpisivanje.

Na kraju krajeva, utisak je da su Nerazzurri na Meazzi pokazali čak i više od Liverpoola.

Ako gledamo formu, prednost ćemo ipak dati domaćinu koji je u nevjerovatnom nizu od 12 uzastpnih pobjeda, računajući i onu na penale protiv Chelseaja u finalu Liga kupa.

S druge strane, Inter se mučio od početka februara i imao čak niz od četiri meča bez gola, ali su Marinez i Džeko protiv Salernitane prije četiri dana 'namjestili' nišanske sprave i skupa dali čak pet golova.

Mogu li sličnu noć ponoviti na Anfieldu? Teško, ali lopta je okrugla...

Druga utakmica večerašnjeg programa igra se na Allianz Areni u Minhenu, a sastat će se Bayern i Red Bull Salzburg. U prvom meču bilo je 1:1 i jasno je kako je Bayern veliki favorit za prolaz dalje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije