Džeko i društvo neuspješni u Lyonu: Uzvrat u Rimu postao meč odluke

Radiosarajevo.ba
Džeko i društvo neuspješni u Lyonu: Uzvrat u Rimu postao meč odluke
AS Roma / Edin Džeko
Sjajnim mečevima na brojnim stadionima Starog kontinenta otvorena je osmina finala Europa lige koja će, nakon dvomeča svakog tima, donijeti putnike u završnicu ovog turnira.

Iako smo imali priliku da gledamo brojne dobre susrete tokom prvog dijela večeri, drugi dio ponudio je derbi osmine finala u kojem su se, na stadionu Park Olympique Lyonnais, sastali francuski Lyon i italijanska Roma, koju u napadu predvodi bh. reprezentativac Edin Džeko.

Ovaj duel već na samom startu ponudio je mnoštvo dobrih poteza, a u njima nije zaostajao ni bh. Dijamant, koji je također pokazao veliku želju za uspjehom na ovom susretu. Ipak, to Romi nije mnogo pomoglo jer je već nakon osam minuta igre precizan bio Diakhaby, koji je doveo domaće u prednost.

No slavlje domaćih navijača potrajalo je svega 12 minuta, a njihovu radost na tribinama prekinuo je Salah, igrač rimske Vučice koji najbolje sarađuje sa Džekom, za izjednačenje rezultata.

Vrlo skoro stigla je Roma i do preokreta, a u 33. minuti susreta precizan je bio Fazio, koji je utišao tribine stadiona u Lyonu.

Drugi dio susreta ponovo je donio slavlje domaćinima, kada je Tolisso uspio savladati odbranu i čuvara mreže Rome. Igrao se drugi minut nastavka, a nakon sjajne timske akcije Lyon stiže do poravnanja.

Nakon toga uslijedilo je mnoštvo prilika na obje strane, jer su obje ekipe igrale zaista otvoren susret, a bolji kraj je izvukla domaća ekipa koja je uspjela stići i do trećeg gola. Igrao se 74. minut kada je Fekir, koji je tri minute ranije zamijenio Mammanea, promiješao odbranu Rome za vodstvo Lyona.

Do kraja utakmice Roma se borila nekoliko puta da stignje do pogotka koji bi im donio veliku prednost pred uzvratni susret, no snove o tome poljuljao im je Lacazette, koji je u drugoj minuti nadoknade pogodio za konačnin 4:2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije