Baždarević i Džeko: Čeka nas teška utakmica, ali moramo izboriti svoje šanse

E. H.
Baždarević i Džeko: Čeka nas teška utakmica, ali moramo izboriti svoje šanse
Veoma malo vremena ostalo je do historijske utakmice nogometne reprezentacije BiH protiv selekcije Belgije, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a obje selekcije večeras vrše posljednje pripreme za utakmicu.

Tim povodom, održane su i konferencije za medije obje reprezentacije, a u ime Zmajeva pred ovu veoma važnu utakmicu javnosti su se obratili selektor Mehmed Baždarević i kapiten reprezentativaca BiH Edin Džeko.

"Ja se nadam da ćemo nastaviti tu dobru tradiciju dobrih rezultata protiv Belgije na domaćem terenu. Mislim da naše planove za sutra trebao ostaviti za početak sutrašnje utakmice. Sigurno je da je Belgija jedna od najboljih reprezentacija u Europi, ali mislim da i mi imamo svoje šanse i vjerujem da se treba boriti. Ako svaki igrač da svoj maksimum možemo doći do pozitivnog rezultata", istaknuo je kapiten Zmajeva na početku svog obraćanja.

S njim se složio i selektor Baždarević, koji je istaknuo da se utakmica ne može riješiti u 15 minuta, zbog čega su spremili više opcija.

"Ja očekujem da će biti teško od prve minute, ali kao što smo ranije rekli imamo svoje adute, svoju snagu, želju, nadam se da će publika biti na pravom nivou i moramo se boriti svih 90-95 minuta. Moramo igrati sa srcem i sa glavom, najvažnije je da protiv ovakve ekipe igramo dobar fudbal, iako vremenski uslovi možda promijene naše planove", dodao je Baždarević.

Selektor Zmajeva posebno se osvrnuo kako bi još jedna mana reprezentacije BiH mogla biti nedostatak nekih od glavnih igrača na terenu, kao što je Miralem Pjanić, ali uz dobru analizu i borbenost na terenu svi se mogu nadati dobrom rezultatu.

Posebno je bilo zanimljivo pitanje belgijskih novinara, koji su tražili od Edina Džeke da da svoje mišljenje o tome kakva budućnost čeka reprezentaciju BiH i da li može zamisliti sebe izvan selekcije.

"Nije ništa nenormalno to da svi dođemo do perioda kada prestanemo igrati na maksimumu. Svi se suočimo s tim i vrlo skoro će doći vrijeme kada će ova reprezentacija igrati bez Edina Džeke, ali sada vjerujem da mogu ponuditi još nekoliko dobrih utakmica", komentirao je Džeko.

Na kraju, i selektor i kapiten Zmajeva složili su se u nadi da će im Grbavica donijeti pozitivnu atmosferu i pozitivan rezultat, te da će ukoliko svi igrači budu ginuli jedni za druge, BiH sutra ostvariti najpozitivniji mogući rezultat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije