Martinez: Moramo biti fokusirani, pokazati da imamo pobjednički mentalitet

Radiosarajevo.ba
Martinez: Moramo biti fokusirani, pokazati da imamo pobjednički mentalitet
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Grbavica u devetom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji dočekati reprezentaciju Belgije.

Danas je na stadionu Grbavica održana press konferencija gostujuće reprezentacije, a prisutnim predstavnicima medija obratio se selektor Roberto Martinez.

"Kada je u pitanju zdravlje igrača imali smo manjih problema sa Lukakuom. Jedini problem koji imamo je s Axelom Witselom, on je suspednovan za ovu utakmicu. Imamo tri opcije u napadu kao zamjenu za Lukakua. Moramo vidjeti kako se igrači osjećaju, kako im odgovara atmosfera u Sarajevu. Origi, Batushayi i Mertens bi ga mogli zamijeniti", rekao je Martinez i dodao:

"To što Bosna i Hercegovina mora pobijediti sutra može biti i naša prednost, ali i nedostatak. Sve zavisi kako će se otvoriti utakmica i kako će oni postaviti igru. Naravno i kako ćemo mi odgovoriti na to. Mislim da Bosna i Hercegovina ima veliko iskustvo s pobjeđivanjem na domaćem terenu. U kvalifikacijama za Brazil su pokazali veliku snagu. Bio sam u kontaktu s Muhamedom Bešićem i znam koliko ova ekipa može. Mislim da Bosna i Hercegovina neće imati problem s tim što mora pobijediti sutra, sve zavisi od toga kako ćemo mi odgovoriti", rekao je Martinez.

"Sutra moramo odgovoriti ispravno na igru Bosne i Hercegovine i moramo biti fokusirani. Nadam se da ćemo kad istrčimo na teren i kada osjetimo atmosferu biti spremni. Mislit ćemo samo na tih 90 minuta, a ne o tome da smo već u Rusiji. Moramo pokazati ozbiljnost i potpuni fokus", istaknuo je Martinez.

"Mislim da nije rizik što će igrati Vermaleen. Razgovarali smo i s ljudima u Barceloni kako bi znali koliko može. Mislim da je u jako dobroj formi. Razmišljali smo i o drugim opcijama. Imamo mnogo opcija u odbrani, a ovo je za Vermaleena odlična prilika. Vjerujem da neće biti problema i da će biti spreman za utakmicu", rekao je Martinez.

"Ovo je jedna od utakmica gdje mentalitet i fokus moraju biti pravi. Važno je da mi krenemo u utakmicu kako treba. Moramo imati pobjednički mentalitet", rekao je Martinez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije