Saopćenje / FSBiH: Zabranjeno unošenje transparenata, ruksaka, hrane i pića na stadion

06. 10. 2017. u 10:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine objavio je saopćenje kojim želi obavijestiti navijače o pravilima ponašanja na utakmici između reprezentacija BiH i Belgije. Saopćenje prenosimo u cjelosti.

"Ovim putem želimo obavijestiti navijače koji će prisustvovati utakmici naše reprezentacije protiv Belgije, da iz bezbjedonosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje na stadion predmeta kao što su: ruksaci, torbice, veće ručne torbe, niti bilo koji tvrdi predmet.

Također, neće biti dozvoljeno unošenje transparenata, banera i sličnih pisanih materijala. Zabranjeno je unošenje hrane i pića na stadion. Zbog najave loših vremenskih prilika na dan odigravanja utakmice, preporučujemo navijačima da obuku prikladnu topliju odjeću, te priručne kišne jakne ili kabanice, jer iz bezbjednosnosnih razloga neće biti dozvoljen unos kišobrana na stadion.

Na svim ulazima stadiona Grbavica prilikom ulaska gledalaca će biti pojačana kontrola od  pripadnika ovlaštene zaštitarske agencije koja će obezbjeđivati utakmicu, kao i pripadnika policije, uz video-nadzor. Još jednom pozivamo navijače da gromoglasno bodre našu reprezentaciju, te da iskažu dužno poštovanje himni Belgije i svim akterima utakmice. Napominjemo da se naš državni tim nalazi pod posebnim monitoringom zbog prethodnih događaja i aktuelne suspenzije stadiona u Zenici, pa bi svaki eventualni novi incident mogao imati nesagledive konsekvence. Našim vjernim navijačima unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju", navodi se u saopćenju FS BiH.

NEMA KOMENTARA