Samo jedan igrač bolji od njega: Džeko na korak do vrha liste za Zlatnu kopačku

Radiosarajevo.ba
Samo jedan igrač bolji od njega: Džeko na korak do vrha liste za Zlatnu kopačku
EPA / Edin Džeko
Još od početka zaista sjajne sezone u Romi, bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Edin Džeko nalazi se u samom vrhu svjetske golgeterske scene, te je jedan od izglednijih kandidata za Zlatnu kopačku.

Iako je imao malu pauzu u golgeterskoj formi, koja ga je poprilično dobro služila tokom cijele sezone, Dijamant je ovih dana nastavio tresti mreže diljem Italije. Sinoć je tako pred njegovim naletima "stradala" je Fiorentina, a u ovom susretu Džeko je mrežu gostiju zatresao dva puta.

To je njegov četvrti gol u posljednjih deset dana, te je uspio time popraviti i ličnu statistiku koja je ove sezone sjajna.

Tako je i kada je riječ o listi najboljih golgetera svijeta, te je na listi za Zlatnu kopačku bh. Dijamant dosegnuo drugu poziciju. U ovom trenutku od Edina Džeke jedino je uspješniji Edinson Cavani, nogometaš Paris Saint Germaina, koji ima 34.5 bodova. Sa samo 0.5 bodova manje Džeko je "zasjeo" na drugu poziciju, no dovoljan bi mu bio i jedan pogodak da preuzme vodstvo na ovoj tabeli, koju donosi portal Eurotopfoot.

Ako ga uporedimo s najboljim igračima svijeta u ovom trenutku, vidjet ćemo da je Džeko mnogo bolji od njih ove sezone, te dok se on nalazi na drugoj poziciji, Messi je tek peti, Ibrahimović je na broju 14, a Cristiano Ronaldo je tek 21.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije