Dva kola do zimske pauze: Šta donosi završnica prvog dijela Premijer lige?

Radiosarajevo.ba
Dva kola do zimske pauze: Šta donosi završnica prvog dijela Premijer lige?
Pixabay / Ilustracija
Prvi dio Premijer lige Bosne i Hercegovine ulazi u svoju završnicu. Do zimske pauze ostala su još dva kola, a potom će se u preostala četiri na proljeće odlučiti o putnicima u Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.

Nakon 16 odigranih kola na čelu tabele je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine - mostarski Zrinjski. Šest bodova manje ima Radnik iz Bijeljine, a potom slijede Sarajevo (28), Krupa (27), Željezničar (26), Sloboda (23), Široki Brijeg (23), Mladost (19), Vitez (19), Metalleghe (12), Čelik (9) i Olimpic (9).

Očekuje nas dakle zanimljiva borba za mjesta koja vode u Ligu za opstanak. Sudeći prema formi i rasporedu Zrinjski, Radnik i Sarajevo ne bi trebali imati mnogo problema da izbore mjesto među prvih šest ekipa, dok će se Krupa, Željezničar, Sloboda i Široki Brijeg boriti za preostala tri mjesta. Jedna od ovih ekipa morat će se zadovoljiti Ligom za opstanak.

Veliku ulogu u raspletu u završnici imat će i zimska pauza. Vidjet ćemo ko će napraviti najbolji posao na pripremama. Navijači Željezničara mnogo očekuju od Slavka Petrovića, a slična je situacija i u Titovoj 38b. Vidjet ćemo i ko će najbolje proći i na "fudbalskoj pijaci". Četiri kola koja nas očekuju na proljeće imat će važnu ulogu u kreiranju tabele. 

Do zimske pauze ostalo je da se odigraju dva kola, a već u narednom očekuje nas poslastica. Aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine na megdan dolazi Željezničar. U nastavku teksta pogledajte kojih ćemo još 12 utakmica Premijer lige gledati u 2016. godini.

Premijer liga Bosne i Hercegovine:

17. kolo:

Čelik - Sloboda
Krupa - Široki Brijeg
Mladost - Olimpic
Radnik - Vitez
Zrinjski - Željezničar
Metalleghe - Sarajevo

18. kolo:

Olimpic - Metalleghe
Sloboda - Krupa
Željezničar - Čelik
Vitez - Zrinjski
Sarajevo - Radnik
Široki Brijeg - Mladost

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije