Nastavlja se Liga prvaka: Ko je još uvijek "u igri" za osminu finala?

Radiosarajevo.ba
Nastavlja se Liga prvaka: Ko je još uvijek "u igri" za osminu finala?
Utakmicama petog kola sutra se nastavlja Liga prvaka. Do kraja grupne faze ostala su dakle još dva kola, a nakon sutrašnjih utakmica dosta toga će biti jasnije.

Grupa A

Neki su klubovi već osigurali plasman u naredni krug takmičenja. Takva je situacija u grupi A, gdje su Arsenal i PSG s deset osvojenih bodova u prva četiri kola osigurali plasman među 16 najboljih ekipa. U srijedu će u međusobnom duelu voditi borbu za prvo mjesto u grupi. Basel i Ludogorec imaju po jedan osvojen bod i vodit će borbu za treće mjesto i plasman u Evropsku ligu.

Grupa B

U grupi B još uvijek ništa nije poznato, osim da će kijevski Dynamo (1) vjerovatno završiti kao posljednjeplasirana ekipa. Benfica i Napoli imaju po sedam osvojenih bodova, dok je treći Bešiktaš sa šest osvojenih bodova. Bešiktaš će u srijedu dočekati Benficu, dok Napolitanci na San Paolu igraju protiv Dynamo Kijeva.

Grupa C

Još jedna grupa u kojoj još uvijek ništa nije poznato. Barcelona je prvoplasirana s devet bodova, dok Manchester City ima dva boda manje. Trećeplasirana Borussija Mönchengladbach ima četiri boda, a četvrtoplasirani Celtic svega dva. Katalonci sutra gostuju u Škotskoj, dok Borussija ima priliku da se pobjedom bodovno izjednači s Građanima.

Grupa D

U ovoj grupi riješeno je pitanje prolaska među 16 najboljih ekipa. Atletico Madrid jedina je ekipa u ovoj sezoni koja ima sve pobjede, dok prvi pratilac Bayern ima devet bodova. U međusobnom duelu u posljednjem kolu vjerovatno će se odlučivati o prvom mjestu. Rostov i PSV imaju po jedan osvojen bod i borit će se za treće mjesto i plasman u Evropsku ligu.

Grupa E

Grupa u kojoj se još uvijek ništa ne zna i u kojoj svaka ekipa može do osmine finala. Monaco je prvoplasirani s osam bodova, dok dva manje ima Bayer Leverkusen. Tottenham je trećeplasirani s četiri boda, dok CSKA Moskva ima dva. Moskovljani će sutra dočekati Bayer Leverkusen, dok će Pijevci u goste Francuzima.

Grupa F

U grupi F, manje više je poznato sve. Real Madrid je osigurao plasman u osminu finala, a preostaje mu još borba za prvo mjesto. Borussiji Dortmund potrebna je pobjeda protiv Legije u sutrašnjem duelu da ovjeri mjesto u završnici Lige prvaka. Sporting i Legija vodit će bitku za treće mjesto i Evropsku ligu, a favorit je svakako ekipa iz Lisabona.

Grupa G

U grupi G jedno je sigurno. Club Brugge odigrat će ove sezone još samo dvije utakmice u sezoni. Leicester City će vjerovatno završiti kao prvoplasirani u grupi. Nakon četiri kola ima deset bodova i sutra će na svom terenu dočekati Belgijance koji su bez boda. Kopenhagen na svom terenu dočekuje Porto. Portugalci imaju sedam bodova, a Danci pet i to je direktan okršaj za drugo mjesto u ovoj grupi.

Grupa H

Grupa u kojoj je još uvijek sve moguće. Prvoplasirana je Sevilla s deset bodva. Dva boda manje ima Juventus, dok je Lyon trećeplasirani s četiri osvojena boda. Na dnu tabele je Dinamo bez bodova. Sevilla će sutra dočekati Staru damu u duelu koji bi mogao odlučiti i ko će s prve pozicije u osminu finala.

Peto kolo Lige prvaka:

Utorak:

Grupa E

20:45 Monaco - Tottenham
18:00 CSKA Moskva - Bayer Leverkusen

Grupa F

20:45 Borussia Dortmund - Legia
20:45 Sporting - Real Madrid

Grupa G

20:45 Leicester - Club Brugge
20:45 Kopenhagen - Porto

Grupa H

20:45 Sevilla - Juventus
20:45 Dinamo Zagreb - Lyon

Srijeda:

Grupa A

20:45 Arsenal - PSG
20:45 Ludogorec - Basel

Grupa B

20:45 Bešiktaš - Benfica
20:45 Napoli - Dynamo Kiev

Grupa C

20:45 Borussia Monchengladbach - Manchester City
20:45 Celtic - Barcelona

Grupa D

20:45 Atletico Madrid - PSV
20:45 Borussia Monchengladbach - Manchester City

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije