Klub s Otoka za Messija sprema preko 200 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Klub s Otoka za Messija sprema preko 200 miliona eura
/ Foto: Sport.es
Velika vijest stigla je danas sa Otoka, a nekoliko dana nakon što je Lionel Messi odbio potpisati novi ugovor sa Katalonskim divom, Barcelonom, u kojoj je proveo najveći dio svoje karijere.

Vrlo brzo nakon što su mediji objavili tu vijest o odbijanju potpisivanja novog ugovora, pojavile su se i spekulacije da su veliki europski nogometni klubovi krenuli u lov na jednog od najboljih nogometaša današnjice. Među tim spekulacijama svakako se pojavio i Manchester City, koji ionako izdvaja basnoslovne cifre za igrače koje požele u svojim redovima.

Kako prenosi britanski Mirror, klub sa Etihada odlučio je sastaviti finansijski paket u iznosu od nevjerovatnih 200 miliona funti, odnosno, preko 200 miliona eura kako bi doveli Messija u svoje redove već narednog ljeta. Ovim pompezno najavljenim transferom bili bi srušeni svi dosadašnji rekordi, a kako se najavljuje Messi bi dobio i rekordnu sedmičnu platu od nevjerovatnih 500 hiljada funti sedmično.

Iako će se u utrku za jednog od najvećih vjerovatno uključiti i brojni drugi klubovi, iz Manchester Cityja su uvjereni kako će im činjenica da bivši Messijev trener, Pep Guardiola, sjedi na njihovoj klubi donijeti prevagu u utrci. No, postoje neke najave da bi se u borbu za Messija mogli uključiti i kineski klubovi poznati po izdašnim ponudama, te se tako očekuje da će argentinski reprezentativac imati i neke ponude koje će nadmašiti i ovu iz Manchestera.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije