Dva Bosanca u idealnom timu sezone turske Superlige

0
Radiosarajevo.ba
Dva Bosanca u idealnom timu sezone turske Superlige
Foto: EPA / Dva Bosanca u idealnom timu sezone turske Superlige

Proteklog vikenda spuštena je zavjesa na još jednu sezonu turske Superlige, a odavno je bilo poznato da je novi šampion tim Trabzonspora.

Jedan od najzaslužnijih igrača za ovaj veliki uspjeh tima sa obala Crnog mora je bivši bh. reprezentativac Edin Višća koji je ljetos stigao u Trabzon.

On se očekivano našao u idealnom timu kola čitave sezone, no on nije jedini Bosanac koji se našao u njemu.

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Mostarka donijela svjetsku ideju na Balkan

Također, mjesto u idealnom timu turskog prvenstva našao je i Amir Hadžiahmetović, koji je bio ponajbolji igrač Konyaspora, ekipe koja je sezonu završila na trećoj poziciji na tabeli.

Višća je u sezoni na 36 mečeva postigao 9 golova i upisao 14 asistencija, dok je Hadžiahmetović na isto toliko utakmica imao učinak od 2 gola i 5 asistencija.

Kompletan tim sezone Superlige prema izboru Cies Sporta, koji je isti sačinio na osnovu podataka sa InstatScouta, izgleda ovako:

Cakir (Trabzonspor), Haubert (Konyaspor), Kim (Fenerbahce), Hugo (Trabzonspor), Peres (Trabzonspor), Hamšik (Trabzonspor), Hadžiahmetović (Konyaspor), Tokoz (Trabzonspor), Nwakaeme (Trabzonspor), Višća (Trabzonspor) i Cornelius (Trabzonspor)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije